Sweet Baby勒索《黑悟空》製作團隊7百萬

763 回覆
870 Like 22 Dislike
SE唔係冇試過水溫,係for spoken仆到直一直,望到都開心

果期個個屌既FF16其實我覺得算唔錯,起碼跟返佢一貫作風,冇政確得黎個故仔尚叫睇得下先
根本歐美係同一個冇神嘅宗教政教合一咗
乜真係仲有玩家因為幾個post唔買隻game咩
朋友,唔想同你嗌交,純粹善意討論。我覺得用製作組嘅政見嚟評價遊戲,個邏輯好薄弱。

講整體,日本有8成人憎大陸人,而香港起碼有4成係藍絲。隨便搵一個日本人,憎中國既機會係香港人既 1.3 倍。

講個人,小島可能係壞人,咁佢做咗啲咩壞事?佢嘅遊戲有無反人類嘅情節? 艾未未,劉曉波係大陸人,有好多作品,你全部反? Google 奶共,你就唔睇 youtube? 港燈中電有大陸人股份,你就唔用電?

我引用小島,係相信佢嘅眼光,唔係佢嘅道德政見。你完全可以覺得佢唔夠班,佢嘅審美觀有問題。 但我唔會質疑一個莫須有嘅政見,從而去否定佢推薦嘅遊戲。

我反 sweet baby 唔係因為我反 DEI,而係 sweet baby 以 DEI 之名去敲詐勒索。有潛力嘅 studio 因此倒閉,有實力嘅創作人失業,較具規模嘅遊戲都要淪為洗腦工具,去幫一間心理變態嘅公司宣揚扭曲嘅世界觀。你憎大陸人,但抵制黑悟空只會傷害極少數嘅大陸人,而絕對會助長 sweet baby 繼續破壞遊戲界。結果,大陸人照舊賺你錢,而你就再無值得玩嘅遊戲。

如果你發現黑悟空有咩反人類嘅內容,或者製作組有反人類嘅行為,歡迎你揭發。 純粹因為大陸人多咗收入就唔高興,咁全世界包括你自己嘅所有人都係共犯。
真係業界毒瘤嚟
隻game騰訊架喎sweet baby都去搞
果然係成班腦殘左膠

騰訊係指定旗下既game一出現女人一定要樣靚同大波
講漏補充
發覺但凡講到支那軟件私隱問題,好多人反射性諗後門靜雞雞偷嘢
實情是每當用戶同意嗰啲冇人睇嘅EULA、私隱政策,已經自願交咗個人資料出去,咁固然唔算偷,係畀
例子

咁偷嘅都當然有(當然你可以話佢哋自願申請)

Po PS私隱政策,係因為個人私隱唔會只由直接為用戶提供服務嘅平台內部access,佢哋啲partner、vendor,一樣掂到
風險避唔晒,只能降低

所以如果有人反駁話「車,你唔裝支那app,你用緊其他嗰100隻app一樣有同支那partner,即係冇用,咁有乜理由唔用支那app?雙重標準」
可以話佢冇講錯,而呢類價值觀認為,連「降低風險」呢一步都無必要

咁實際有冇必要?我就覺得有,好多人覺得有,所以縱使係防不勝防,依然咁多人力物力、措施去防
至於咩用得咩唔用得(咩game玩唔玩)?咩情況下接受到幾多風險?要由用戶case by case咁去決定;而由於每個case唔同,用嘅標準自然亦唔同,所以每樣產品服務都會整份私隱政策你嘆,所以每次用戶都要答同唔同意
最後quote多次同一份篇文:
唔想討論,只講一句
上面講「支那遊戲,玩都唔玩」,對我嚟就係等同啲人講「FPS,不了」。我唔會認為依類留言係評論,依啲只係講自己嘅喜好。
真心想知擔心大陸偷咩資料
又或者咁講, 你覺得一個打機友有咩資料佢會想要?
大陸政府要你資料大把方法, 搵香港政府攞要幾多有幾多
大陸game廠要你d個人資料黎做咩?
好高興得知呢位連登原神首席支持者有興趣踏出了解私隱嘅第一步,推薦你撳上面篇文喺唔玩原神嘅時候睇吓

篇文講點保護個人資料
我問你覺得一個打機友有咩資料咁值得俾人偷
你係咪有讀寫障碍
啱呀
The last of us 2 同Spider man 就係2個極端例子
悟空其實係黑人
之前有個做game的巴打話 3A要合資先夠錢做
個評分制度有LGBT元素就高d 要籌得多錢就要高評分

所以得indie 先唔會理LGBT
騰訊嬲起上黎真係會收購間野再執柒左佢!
可以答返佢黑人=馬騮
呢個真係戇撚鳩,依家PS5仲衰撚過以前PS3時代
欲加之罪 何患無辭
我期待佢仆街
真係玩上手bug多到仆街
柒到好似the day before 咁就好睇
而家主要都係想睇sweet baby同辱華鬼打鬼
好彩第四集同The last of us 2 同時開發 所以Neil唔得閒去搞 uncharted先有個好尾
Jk都woke?
但第四集同The last of us 1係Bruce做遊戲領銜總監,當時Neil只係做創意總監(Bruce睇住佢做),因為Bruce走咗,所以The last of us 2比咗Neil接手就開始走火入魔
有成半個鐘gameplay 都話吉
人地隻game 都就出啦傻閪
呢個到時成個網絡討論區真係世界大戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞