Sweet Baby勒索《黑悟空》製作團隊7百萬

763 回覆
870 Like 22 Dislike
已經嘈完左啦
因為劍星triggered,早一個月已經大把講game 嘅youtube channel有講sweet baby detected單野
你搞清楚成件事先 我冇話自己反美反日 唔好打稻草人先
我個睇法係 評論一隻game(或者所有product)
應該係睇個樣野本身既質素
而唔係立場行先

unreal engine有幾大眾你知唔知先?
幾多大作又係用佢你知唔知先?
唔講咁遠 ff7 rebirth已經係用咁佢啦,se社同sony 都係日本公司wor
定係你本身冇打開機? 冇打開機要搵代替品緊係易架
亞洲只有日韓台先係人類希望
其他支那印度賓賓伊屍蘭同lgbt+,女權全部一樣係屎
無必要因為討厭一舊屎而抬高另一舊屎
🙉🙉🙉🙉
有冇悲觀撚覺得已經返唔到轉頭
naughty dog已經好真心咁收篇曬唔駛再有乜期待,以後只有woke同woke;sony自從俾鬼佬奪權後,搬左去美帝後都woke埋,但怪在劍星單野又見到佢縮唔曬

同埋果班唔係左膠,係一班以收陀地當生意既黑社會,乜撚野dei呀女權黑人呀lgbtq呀都係綽頭黎既姐,好似黑社會捧盤桔入去都會講聲大吉大利又唔通真係希望腦細大吉大利咩,黑社會都識放低盤桔收左7舊就走,最撚大鑊係佢地收左7球仲要坐喺度指指點點,教人煲粥要落老鼠屎咁

好似上面提過咁,最大問題係由gamer gate果兩條八婆開始俾啲仆街見到有利可圖變埋盤生意,鬼佬好多大廠同公司自此之後有dei部門,而家直頭埋埋visa/master,Microsoft堆發現時已經坐得太大,邊撚個唔想靠鳩up不勞而鑊,佢地咁厚面皮又老作又起底恐嚇要佢地收皮都好撚難下,睇怕依場政確都幾難完

都係果句,鬼佬唔駛望,日廠都跪跪地,以後要正常打機睇怕都係要玩企得最硬睬佢地都on9既中韓game,除非有日中東勢力彈起
OK,我唔當係你反美反日
但完全唔講立場?咁你係咪都會俾機會Sweet Baby?
我就係知道好多大作係用unreal engine
所以我先想問,咁又點撚樣?
如果講對遊戲界影響
unreal engine大定係Nintendo大?
如果無unreal engine呢個世界係咪就會無其他engine?

再講,個engine都唔係支那整出黎
支那只係入股人地公司
佢地靠自己自煮研發可以整到個egine出黎咩?
吹到支那有個engine咁巴閉做乜?
隻game根正苗紅
洗乜驚sweet baby勒索

日韓真私人公司先要驚咋嘛
罪大Jim Ryan 都失勢咗一排
而定換返日本仔CEO 就係想撥亂反正
劍星都係罪大抬錢比泡仔開發先成事

其實歐美woke 閪已經開始走到盡頭
由迪迪尼為首嘅影視已經因為woke suffer 返轉頭全部爆死唔收得
(e.g. 黑雪公主, 黑魚人, 魔戒劇, starwars 系列)

只要市場繼續堅持拒絕呢啲為woke 而woke 嘅垃圾
啲投資者好快會唔買佢地怕
我都講左無可能100%迴避,只可以量力而為
就算避唔到unreal engine
但至少可以選擇唔玩黑悟空
反正有大把大作玩唔晒
玩舊作代替黑悟空有乜問題?
班woke狗乞衣黎 邊會買game
買game點會理你有冇政治正確
全部去玩wii sports算啦
不嬲 不你老母咩
但可惜劍星又比罪大玩河蟹,睇見Playstation呢個名都已經除得底
我覺得日韓都唔需要驚,專注做好隻game就得
因為亞洲市場本身已經足夠大,唔駛睇歐美面色
班鬼佬咁唔鐘意咪唔好玩劍星囉
睇下邊個損失大D
對馬戰鬼只係一隻睇風景同影相既game
即係要搞sweet Baby之前要搞掂IGN
Sweet Baby唔係立場問題喎,係質素問題
咁我緊係要反佢啦
如果佢出到隻正常game,我一樣會玩
但問題係佢出唔到

我唔同你爭論unreal engine定係老任對game界既重要性
我重點係笑緊有班人既雙重標準
一時又話反中資game 一時又話只出資金唔計
結論咪係我鍾意就黃囉
之前係PS4玩晒全集Uncharted都好期待下一集由Nathan個女接班,點解比Neil害死咗Naughty Dog搞到已經唔期待

好彩Uncharted系列早完
我果時都玩完第一集都當完咗,張第二集Skip咗
希望啦,其實迪士尼仲未放棄,將套魚人變左做卡通片俾啲細路繼續woke,starwars都係,佢地滲左咁多人落去好似唔怕冇人埋單咁

btw,project eve記得好似係兩三年前發佈,Jim ryan果陣仲如日方中,sony提供資金同技術支援即係一早知金變態想做乜,所以先覺得怪
幾時都支持中國人同政治正確左膠LGBTQ內戰到底
劍星河蟹呢單我仲保持懷疑
金變態話係自己美術決定
而且之後佢都update 返兩套so called 原版衫 (非河蟹版)
如果真係河蟹應該唔會update 返

而且仲有其他衫係比嗰兩套再露啲
我都同意黃入面係有唔少雙重標準嘅害群之馬,寛己嚴人
但有時真係無得避
唔通一件產品有粒螺絲係中國製造又唔用?
所以有人唔玩黑悟空,但玩其他unreal engine嘅game
我覺得呢個唔算係雙重標準
正如你所講,好多大作都係unreal engine,無得避

所以都係量力而為,做到幾多咪幾多
只要有呢個心都值得尊重
最緊要唔好寛己嚴人
StarWars 最新套劇玩到she she 可以用原力生仔
Anakin 個聖母生子即刻cheap 撚哂
我地真係只能等佢地蝕到肉痛先可以阻止到呢件事

Jim Ryan 雖然落台唔係好耐
但係內部應該一早決定郁佢, 做定準備
我本來仲想為呢隻買PS5,但搞到咁樣到而家仲未有意欲去買
其實啲人多數屌罪大而唔係金先生,應該佢係比罪大篤佢背脊強迫佢咁做先搞成咁

罪大真係由TLOU2同PS5開始搞到成pat屎咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞