Sweet Baby勒索《黑悟空》製作團隊7百萬

763 回覆
870 Like 22 Dislike
你覺得Silent Hill 2 Remake發生咗咩事?

直接俾link你睇
https://x.com/Mangalawyer/status/1796350873284608355

Sweet Baby官網大大個Bloober Team Logo

唔好話日本,你認爲韓國做嘅劍星點解俾IGN同埋班左膠咬住唔放?
仲以爲Sweet Baby只係搞鳩美國嘅遊戲,會唔會太天真?
呢個係你諗法,所以咪話冇人制止你咁做
咁講支game不玩都係個人選擇,定抑或要跟你嗰套純粹考慮作為一隻game嘅水準先係唯一正確官方認可gamer思維?

你講現今大趨勢
我都想講法,呢代依消費者係更講究產品同服務生產線透明度,例如近年市場研究都一定會問消費者,會唔會根據道德/社會責任/環保commitment等等去揀牌子之類;呢啲題外話唔offtopic,但多咗消費者唔只睇表面品質,要求睇埋背後發生緊乜,都係個大趨勢嚟
都係嗰句,你選擇冇人會制止,咁可唔可以都尊重人哋選擇
Capcom一早有內部文件話要擁抱sjw喇 新一集好似仲要做穆斯林
咁撚癲?咁要改做觀望
日本以前都有woke?
想睇佢大戰GTA
拿Capcom街霸仲會出露蘿衫黎睇
同Wild trailer鐵匠大波妹都show到佢地方向嘅
姐係你要sjw佢可能會有 但唔會因為咁拎走晒d野
30年前已經有百個有bl
仲有多元成家兩個老母
本來就創作自由有人做有人睇就冇野
係左膠玩爛哂D野搞到而家個個都好敏感姐
我細個都好多黑人演員架
睇邊會搞到而家一見黑人就覺得係政確
根本所有公司既所有女人都係寄生蟲黎。
只係你被人洗左腦唔會識。
日本武士都整到黑人
二戰都整到傷殘女兵
Mhw2鐵匠又係標準八婆sidecut
因為女人。
女人本身就係左膠之源頭。
支那人不吃這一套
兩者都係gynocentric…
但泛同Sweet Baby 有關嘅必須要反對
因為班撚樣會用錢制造輿論 請打手去整到自己好似好多人撐
然後利用多數人暴政去打壓同自己背道而馳嘅創作者
今次點都撐黑悟空,不過唔會預購,睇下好唔好玩先買
連登大把女權西
觀音咪變性人囉。
是旦啦支那game is抵佢死
現實世界早已經女權禍國
你都無感覺喇…
SF6都出晒事啦
啲人改到勁柒
但司儀又係女裝黑人男人
有女人既地方就會woke
廢game,出唔出都冇所謂

反正唔會玩

就係唔玩
你話食野著衫必需品大陸來無得避我明
娛樂依家千百萬樣野可以玩
係要衝去大陸圈既話
我只能話大家信念唔同
西遊記斬妖除魔劇情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞