Sweet Baby勒索《黑悟空》製作團隊7百萬

763 回覆
870 Like 22 Dislike
想提醒吓大家Sony唔係清泉姐
Let them fight
好似唔係佢地講,係下面個nobody既引戰comment黎,傳傳下變左佢地講

佢地個總監都只係開post講粗口
索尼罪大滔天就係人都知架啦
雖然我覺得隻黑悟空係爛尾
但都唔關隻game邊度出產事
加上 中國出返中國神話game 無抄襲故事
唔係將西方遊戲既主線照copy 改個skin
玩法/音樂等等又無侵權
你最多話唔玩 唔想玩

是其是非其非 咁都做唔到
不如叫佢認 同小粉紅一樣 對人不對事

中共vs治正確指導團隊
D偽女權真係好撚柒煩
係game界為sweet baby 挺身而出都賣少見少
ching都幾有膽識
佢地就係做唔到是其是非其非,而且短視
黑悟空同劍星一樣
根本係遊戲界撥亂反正嘅好機會
其實兩者既本質好相似
都係鍾意自己既價值觀強加於別人身上
除此之外
如果黑悟空成功
會改善有依家手機課金game泛濫既風氣
其實依幾年最賺錢既手遊全部都係大陸出
例如原神,王者榮耀,dnfm
依個唔會改變到
賭仔心態一日存在
課金抽獎game就會存在
除非所有抽獎系統都ban哂

睇下老虎機玩咗幾多年
彩虹青山團屈機好多
跨國界影響全球

你唔鍾意支那政權都起碼有得移民
兩班人黎既

你覺得手機game唔好玩
但大把上班族同老人家鐘意玩放置game
大陸黎緊仲有隻影之零刃
又一隻3a大作
劍星既成功其實都代表到韓國遊戲既文化
黑悟空如果做得好又成功其實對市場上係好事
加上本身中置歷史同奇幻野都多 本身就有好多提材可以用
正如日本既武士,忍者文化都出好多game
就算日本game 本身都用好多中國文化背景去創作
比起d 手遊 而家中國遊戲界的確係進步緊
講到尾好玩劇情ok 咪支持
要講抄襲 本身歐美日本都好多game 係左抄又抄
甚至理性d 去諗其實冇專利既話 本身就係一種技術既共用黎
黑悟空
燕雲十六聲
影之刃零
月末:虛淵之羽

有人推得郁個話題就一窩生出嚟
燕雲十六聲我睇好多中國game channel都叫人唔好玩
好多人都係屌緊sweet baby,關撐中國驚咩事?
定係你撐sweey baby?
師兄坐左幾耐?有預購啦,8月出啦⋯
其實你知唔知sweet baby係咩黎?
用下你個閪腦
國產驚我可以一隻都唔買佢
但sweetbaby係影響緊全世界既3A大作
佢大陸剩係掉個山海經出黎都夠出個series啦,仲有水滸傳果啲

係個身喺入面故仔太出既話又敢唔敢出,過唔過到審姐
清真心kam
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞