Sweet Baby勒索《黑悟空》製作團隊7百萬

763 回覆
870 Like 22 Dislike
真,支game不了
點解?
下面堆game全部騰訊都係有份投資
你或者你睇開既gamer玩過任何一隻就等於資助中國整東風導彈
因為真係垃圾黎
你條撚樣知唔知sweetbaby係遊戲界做過啲乜衝出黎柒
類似武俠動作版原神,前排封測
依家d玩家要求好高
做唔到神作水準=唔買
睇試玩連捽mon game水平都唔太達標
支那人大戰左膠,精彩
黑悟空都有得政治正確?
蜘蛛精變黑人女人?
白骨精變黑人男人?
人哋話唔玩,冇人制止你唔畀你玩,calm yo tits
人地燶唔燶同你sweet baby勒索人地有咩關係
人地8月出喇 吉?你個腦連屎都冇就真係吉喇
做打手都要做下research 啦
之前個Producer仲好高調響IG出po同Sweet Baby好friend,而家拿臨收埋Private鬼咗,唔係身有屎都冇人信
你講起pixiv就嬲,走去二次創作都唔緊要,改人哋d角色做肥婆,跟住自high話係改好件事,圍爐讚好仲想逼作者跟佢果套,人哋唔理佢就搞鳩人,呢班swj真係搞到個場烏煙瘴氣
打錯字改返

柏德之門間開發商騰訊夠有入股,佢哋咪又照買
咪就係呢篇嘢囉,同Sweet Baby班垃圾嘅口吻一模一樣
明明係遊戲雜誌,做到五毛反駁隊咁,唔知響Sweet Baby果度袋咗幾多錢
我冇逼佢玩
我只係善意提醒緊佢
市面上大部分遊戲唔多唔少都沾染左「支那」成分
接照佢既標準,2077/BG3/巫師3/COD等大作全部唔玩得

調翻轉講,假如佢一邊口講支game不玩
但一邊玩緊或支持其他人玩上面堆大作
唔係正正雙重標準咩
買還買,屌還屌
屌咗Sweet Baby先,隻game出咗睇人玩過唔伏先考慮
你覆嗰條友點諗我代言唔到
但私隱問題唔買唔得?唔想撐支那dev唔得?

條友就講「支game不了」
你解讀做「逢親有支那資金嘅game我都唔會玩」
咁係呀的確係雙重標準
我認為係現今呢個大趨勢下
正確地判斷玩唔玩一隻遊戲
係應該建基於呢隻遊戲既題材,玩法,美術等因素
而唔係意識形態
佢一句劈頭就話支game不玩,同sjw用一款遊戲有冇「多元包容」元素黎評價一款遊戲本質上係冇太大分別
你因為個謠言走去課VIP價做乜春
我果陣喺Twitter講起都有正常中國人用英文同我解釋件事啦

先唔講排擠女人係一場誤會
隻馬騮game真係未去到因為謠傳排擠女人就要課個信念價比佢嘅地步

隔離劍星直接賣女就話直接衝擊政治正確姐 呢隻忽然爆被SJW勒索之外就乜都無

其實本身又妖怪又動物 又中國過到審 預咗乜都無得睇 淨係畫面叫勁 遊戲性仲係未知數 咁一定係觀望態度架啦

仲有所謂死忠中國市場 根本係屎忽鬼圍爐
睇到YT中國人啲片連售價都要嘈 起哄班友消費降級到連入場價都想縮沙 明明已經比起其他3A大作平好多

利申 唔排擠女人 我愛大波妹
其實條友都唔係為左撐sb,一睇就知純粹係反中反上腦嘅黃色噴精
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞