[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XII

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
鬧咗兩個po真係好勁
大結局一半happy 一半sad好垃圾咁另類真係第一次見 明白想表達白頭到老細水長流 意義上係冇問題 都係幸福嘅一種 但拍出嚟好有問題
剩低一個人喺度變老真係on99到震 係都要寫洪海仁死咗 老死都係死啦 屌 天堂見真係好老土垃圾 唔想睇到呢啲
應該係悲慘既一年. 咁短時間發生咁多事. 肯定犯太歲
https://x.com/starofspring/status/1784591270331228434?s=46&t=14Bcp17ONdiu4Y6IrxVeRQ

唔知自己係咪相信左海仁係2034年死呢個point定點,硬係覺得呢場佢哋嘅笑容,係久別重逢,好sad嘅感覺
睇完大結局之後
成晚訓得勁差
應該真,睇後記d相
白洪拖住大約5歲嘅秀彬
張相白洪同bb秀彬係一樣
似p落去
呢幕應該係講海仁係天堂接老左嘅大金,之前幾集都有講過海仁會等佢
又講下自己想法首先韓劇都係導人向善,所以多惠同 Amazing Grace 做左衰野就要受應人懲罰所以自首幫洪家係好正常,最後佢地都得到原諒而且男二同佢阿媽做衰野而且執迷不悔所以一個身中多槍而死,一個坐監,男二因為自少受不到愛所以性格扭曲至咁,第二韓劇好重視命運般的相愛,兩個相愛既人點都會在一起,更誇張既還魂2即使靈魂去到第二個身體上依然相知相愛,更可況只係失憶,而且失憶後,導演好多特寫都表現呢樣野,第16集直情講咪出野,即使冇記憶依然對男二抗抗厭惡,但對賢佑有說不出既心痛,好奇,想知佢現在怎樣,再驗證選擇一百次都會選擇你,而且海仁既記憶係唔同場景,都有慢慢回復,最後個集賢佑話要同咩人結婚,海仁話佢揾地以前結婚關係唔好既原因,正正係找到原因所以先可百頭到老,套野亦寫左上集大家質疑點解本日記可以去到海仁手上,而一幅原本用來監控爺爺既畫又變成左男二呀嗎殺人既證據,係套劇冇大家期望既重甜又係有D on9 既場面,但大家唔可能否認相伴到老,幸福生活,而且由你最愛既人帶你第二個人生唔係HE lor 編劇好明顯唔想寫BBQ, 佢認為咁表達細水流長既愛意境更高,而且打破JTBC獨霸頭3收視大家等睇甜蜜挑戰係咩 la
仲要男主講到如果佢死左 ,佢一定會跟埋去
但最尾又會咁
師兄講得好,人生有幾可會按照大家期望嘅方向發展?可能搵bug搵嘢鬧都係追劇嘅動力來源呢。
邊度有得睇?
睇完大家劇透之後
睇15集嘅時候選擇性去到馬路綠燈前停咗
不過雖然好老土 但筆記又幾感動
痴漢系列
拎槍直接女女女好過喇
不過正面咁諗
好彩朴大媽高抬貴手無2034寫死海仁
如果唔係應該會意難平to the max
Another
因為我諗,如果真係白頭到老,我估賢祐喺海仁死後幾年就死左,即係話佢哋最多只係幾年無見面。但而家呢幕嘅笑容似係幾十年無見,久別重逢咁
生咗個囡唔通要佢死完老母第二日死老豆咩…
一日都唔想活 會跟埋你走結果日日喺妻子墓碑送花 呢下心情由天堂跌落地獄
其實反派都可以反得好睇
但編劇寫咗個無聊垃圾嘅反派出嚟
嘥哂朴成焄
即係結果都係同一個無哂14集記億嘅女人白頭到老生埋小朋友

反而細佬 姑姐線仲完滿好睇 屌
我一直覺得細佬條線好好睇
次次講佢地都好感人
同感 見親佢喊好眼濕濕 下套擔正please
同想講多慧真係拍得住細金 肥返少少就perfect
死者是誰
我不嬲係睇姑姐張國榮
老處男
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞