[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XII

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
終於追晒啲po 好空虛 依家只可以等最後花絮同埋特輯 只有雙金先值得我地追足咁多個月 恭喜破收視!聽著腎仔首ost真係好唔開心 唱的太有感情

另外 腎仔我希望你把握機會今次發佈會採訪合體都勁怕羞收斂咁 智媛bb等緊你呀
其實係 好嘅劇本其實好多 但真係爆到破收視嘅幾年先得一套
架車係幾時出現?
尤其係愛情劇好講演員間既化學反應
要表現到應該有既感情出黎除左自己演技好都要靠對手發揮
https://www.instagram.com/p/C6V0uxiP5rL/?img_index=2

個時間線差咁遠點解呢兩個會見到面
究竟另一個結局有幾多野發生左
老賢佑和秀彬?
Kiss過一次!
鳩up ,其實首歌詞咁sad但歌名叫求婚咁九五搭八,佢係咪想同智媛BB求婚?
應該係兩次
有一次係頭幾集賢佑以為海仁喺床死咗 哄到好埋 點知海但突然醒 然後就咀咗一啖
仲有屋企外海仁主動咀賢佑嗰場
剩返就係全租屋嗰下蜻蜓點水
家姐離婚都可以cut,都唔知keep黎做乜,其實龍頭里d內容係好似迫降北韓果part 諗住有啲side track搞下笑
但呢套就好多餘
完全唔識分輕重
最癲一定係放完監抽獎果part
最無聊賢佑出獄返龍頭里玩抽獎,唔知有無五分鐘咁耐
其實求婚係邊度譯出黎官方?
英名歌名已經係最好
韓文歌名就係求婚
英文歌名係回家

我覺得叫回家較貼切
“毫無記憶既海仁2.0同之前佢地之間既愛完全唔同感覺”
認同,我自己覺得呢種失憶後的愛可以話係差左,無左以前相愛過,分歧過,離婚過,再搵番大家其實係有幾愛大家,經歷過呢啲先會更愛同珍而重之
失憶變左一個新既陌生人 某程度黎講對白黎講係BE黎
所以佢地櫻花下漫步果時 白先會擔心如果又再結婚 會唔會又係落得離婚收場 因為經歷左咁多野互相理解大家既海仁已經唔存在

真係靚到暈
絕對係
求婚歌名同歌詞內容冇乜關係
所以我咪笑佢係咪想求婚

love you with all my heart韓文歌名對不起,我恨你,我愛你,同英文歌名完全唔同意思,其他ost都一樣
有同感 係男主角度可能係BE 。
觀眾自己要腦補劇情:
海仁有慢慢記得番啲嘢。
佢哋真係有夫妻feel+父母feel
好似係譯錯 英文譯做Way Home,歌詞寫得好感人,對應番第5集係德國海仁話淨係想同佢回家嗰幕,再加埋結局嗰個畫面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞