[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XII

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
其實我覺得海仁成日自作多情同自戀嘅scene係最好笑 完全唔需要加龍頭里嗰幾條友嗰啲所謂笑點
乜你覺得依家仲唔夠on9咩?
就算你無視海仁見到老年賢佑掃墓呢一幕
但最後一幕去接佢歸西都已經係超現實劇情
已經加入咗神鬼元素
真係差輪迴轉世未加入去,雜錦韓劇
金秀賢拍上一套精神病咪又係爛咗 你估佢萬能㗎咩
見外國好多人話係happy ending

係咪我哋睇tvb 劇大 所以當咗bbq 先係he

利申:想要bbq結局
依個一定 導演我覺得拍個d鏡頭無問題 有時我仲覺得幾勁 將一套垃圾拍到有個畫面算係咁 ,

如果我係導演一收到個據本應該會打9佢
睇維基套劇成本二億幾港幣
同埋記得海仁手術前有同賢佑講
佢死咗會上天堂 再變成天使帶賢佑走 好浪漫
賢佑仲反問佢點解咁確定自己會上天堂
正常好似金秘書同三流咁 主要都係講男女主條線 呢套第十集開始跳來跳去
一早話左追足廿年,佢病失憶都唔想傷害佢,最尾on99綁架仲開槍殺佢 佢係咁癲一早姦左條女啦
韓國琴晚同我地一樣怒屌
但依家好似五五波?
有無ching識睇韓文解答下

如果嘈得夠勁 TvN有可能真係會放返啲甜入去
你見佢最尾加左幕打住happy ending就知幾心虛
得罪講句 外國劇爛尾多 紅起就一拍拍十幾季到冇人氣就停可能連尾都冇
第9-10開始暴走 一係第2個寫 。
正路係應該男女主好多戲份
前幾集去德國食杯麵
女主話死後幫佢加啲美談
然後男主話:邊有美談
勁好笑 男主覺得海仁咁嘅性格唔會有美談
得罪講句 外國劇爛尾多 紅起就一拍拍十幾季到冇人氣就停可能連尾都冇
最後好似話用560億won
佢講左我得唔到你都唔洗要 但成日發癲 好煩 明明佢d計劃幾好 但成日幾分鐘就破功, 唔講以為睇緊海賊王
唔怪得好多外國page 話happy ending
唔講其他啦
剩係最尾帶小朋友行樓梯果part加長少少多幾句對白都好過宜家咁
完全幫唔到觀眾帶入情緒佢地係幸福到老
岩岩睇韓網話最後果幕剩係得旁白兩個冇對白睇落似賢佑幻想
嘈到仆街都唔會放甜 有金主迫佢拍電影版解釋就有可能
成3億2000萬港幣
海仁失咗憶 知道自己做過咁多好事 仲以為自己以前真係一個好好嘅人
人地鬼佬食開錢 我地又要跟佢食屎咩。 依d劇本中學作文拎u架
所以佢本筆記都有寫,係唔係臨死前匆匆忙忙咁做好事都有得上天堂
再屌都係嗰句,以作文概念,佢一定係failed ,個起承做得好好,但轉、合爛左,得首尾呼應。最致命傷係,明明話係講婚姻、講愛情喜劇,去到轉嗰度已變成恐怖片、陰謀片、悲情片,都唔存在愛情喜劇元素。另外,主角條線又開始變得糢糊,開始迷失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞