[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XII

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
想學鬼怪高深又學唔到
冇事我都係睇多十次八次鬼怪好過
改結局無太大影響整體,佢淨係係最尾海仁個墓碑上面改返個年份,同係彩蛋入面加返佢地個女d相
盲腸
老婆失憶+老婆生cancer 死+撞車+中槍+被人買兇殺人兩次+坐監+無咗個bb+被人革職

簡直係白賢佑悲慘的一生

智媛BB送給工作人員的感謝信
未睇曬大結局見到有個大bug
女主細佬上集先
俾人打到半死

今集咩事都冇等男主角醒番

交代都冇聲cls
咪臭係
我哋𠵱家睇緊戲呀
咁寫實把撚咩
頭10集睇到佢地冷戰同甜蜜個心會有一種乸住乸住同悸動嘅感覺,會忍唔住係咁翻睇
11-14集開始急轉直下,但間中有雙金喊戲同放閃可以J
15-16集直頭暴走,劇情反轉到令觀眾好煩厭
既然之後都中槍,咁一開始要捱撞做乜鳩,好多情節都多餘
睇到最後一啲頭10集sweet嘅感覺都冇,只係有種"下,完左喇?"咁嘅感覺
老老竇竇真係無得咁計要懲罰真係咩都懲罰哂
係豪門家族孤立無援,老婆唔識溝通
去到發覺仲愛既時候尋盡醫生
仲要忍辱負重留番係公司,求老婆做手術又用手打爆玻璃,之後比人撞完仲去救老婆,仲要捱多一槍
大佬真係乜都還哂
雖然我相信呢幾十年後,記憶真係慢慢恢復
不過我地係觀眾黎,寫埋出黎ok?
lm
是旦啦
男主被車撞完轉個頭就行得走得出院搵海仁啦
女主細佬wfc

個結局喺意境上已經係完美,有乜嘢美好過你死之後同最心愛嘅人一齊上天堂?
第一次睇肯定好難接受,睇多幾次就釋然,真係一個完美嘅愛情故事,兩個愛到入心入肺,初期轟轟烈烈,後期細水長流,死後亦作比翼鳥,繼續幸福快樂。
同埋呢個結局真係一個真正意義嘅完結,可以令觀眾唔使繼續FF,可以抽身。
好鍾意墓碑嗰句「與你共度時光是生命中的奇蹟」。
但未到結局已經冇眼睇
中間真係一pat屎
BBQ ending後記放掃墓加天使仲好啦咁
明明1-14集既後記都咁好 15 16就咁廢
依個我覺得係因為海仁傲嬌先話自己其實係即沖咖啡既溫度 都符合返海仁既人設
套戲改名做淚之騎士可能貼切啲
頭幾集好睇,所以可以翻睇
其實係幾好
只係要自己腦補佢地幸福畫面
只可以話呢個結局
對於一部劇同入面飾演緊角色嘅演員係算好完滿
因為經歷咁多野 最終佢地可以平淡相愛到老已經係對佢地黎講最想得到嘅嘢
只係cp 粉 接受唔到唔到無甜蜜畫面 畢竟呢套劇兩位主角演技>所有野
覺得好似好多坑未埋 本身想買藍光但而家不了
由第8集開始啲配角戲份多啲pk
既然都俾咗咁多錢雙金就唔可以拍多啲佢哋嘅
每次一到龍頭里啲三姑六婆就出曬嚟
去到後面已經覺得係睇緊8半檔

尋晚終映宴
好在今晚有背著善宰走頂住
呢套垃圾劇本真係嘥左啲演員
前晚*
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞