[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XII

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
可能有另一個結局呢
最愛佢既海仁已經消失左啦

呢部劇最好睇都係第9集洪家落難到龍頭里至14集海仁推入手術室
但係呢樣套劇留白左
當我自己呃自己都好 我始終覺得海仁係記得返
因為做完手術一兩個月已經講佢記返起幾樣野....
對賢佑黎講係se 連個女都係2.0
等佢老死個陣接佢個個其實係1.0 所以佢先久別重逢咁開心

如果係咁我已經當BE 我會繼續ff 海仁之後記返哂 會變返1.0
見到賢佑媽好感動同埋金智媛真係好靚
以前睇繼承者們冇留意到佢,淨係覺得Krystal好靚
初以為我自己諗多咗先會咁覺得;原來仲有其他人一樣咁覺得。
越諗越心酸 .. 賢佑笑着帶點傷感。
我既諗法係海仁果種 人冇左記憶就已經唔係果個人
睇住海仁2.0番到韓國一個都唔認得 同老母嘈同和好 約定以後要慢慢變close都冇哂

明明本來賢佑比人屈坐監 出庭出監 龍頭里食飯 etc 呢啲全部可以一齊陪住經歷 但海仁2.0只可以偷望觀察抄note 好笑得番有啲sad
俾多十分鐘套戲講完整啲都好…
好多野要觀眾ff
係!我都係呢種諗法,始終唔同就係唔同
呢啲嘢無得呃,就算再草過回憶都係全新既人,除非你自己腦補記番晒
所以我喊得最勁就係海仁知道會失憶 開始至白送左佢入手術室痛哭果幾段
真係好慘
其實首歌係臨時話加 定一早plan好㗎
我都係後知後覺,原本諗住Ending海仁會有番記憶
點知最尾都係海仁2.0
好懷念海仁1.0
除非編劇話係轉職做媒人婆 如果唔係做咩拍埋咁多sweet戲 但唔放出黎 拍黎只係比男女主培養感情
話係special track
買來當支持大小金
死同失憶海仁係要二揀一
你地寧願揀死?
Ep 15 過馬路攬埋一齊 完左佢咪幾好, 又開槍又撞車 真係好戲劇化
喺劇情大暴走前有幾幕真係寫得好好,特別深刻

第5集尾喺德國嗰part、第7集尾短暫失憶、第8集後記喺餐廳偷聽到賢佑講嘢、第11集開頭醒番後表白、第12集拒絕取消離婚請求、第14集教堂出面同撞車嗰幾幕睇得出海仁真係好愛賢佑,令到15集開始要睇住個冇晒呢份愛同記憶嘅佢更心痛
哇屌,之前完全冇諗過海仁1.0 2.0呢樣嘢,依家睇你哋咁講真係BE嚟
笑死 整得幾好

最尾海仁嚟接賢祐嗰幕對眼有光 好靚
海仁1.0 呢個先係原愛的眼神
2.0無論點end都唔啱feel
如果變得返1.0
2034年都可以係HE
追咗呢個po既comments 都係做吓CP粉FF吓雙金同埋睇花絮甜嘢去move on transit 呢套劇

好驚重睇大結局會加強傷感
男女主唔洗講野 剩係得旁白 都有哂個種feel 靚人靚景
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞