[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XII

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
理佢係劇情片定鬼片 經歷咁多生埋b老死
你一個kiss一個攬都唔比我朴大媽真係心理變態
真人係咪好耐無比另一半錫
呢啲懶係含蓄嘅對白又係唔知想點咁 乜鬼嘢要拖五次手先可以攬攬,明明係佢自己走去問人想唔想再結番婚先?

定話韓國文化係咁,佢哋興先談婚論嫁再開始拍拖建立感情?
聽到好凄美
又諗起拜海仁同佢哋老去嘅畫面
最後由海仁帶佢走
Way Home啱過「求婚」啦
因為佢信海仁真係要暈(好似信有英淑咁), 所以即刻醒
唉吊奶星,愈講就愈嬲
又話一齊旅行,一齊運動,一齊散步,一齊變老
唔打車輪都算,我屌你老味連果10分鐘拍多次旅行運動散步都懶
全部聚散落第13集就算
一野就跳到生仔,再一野跳到賣咸鴨蛋
你老味,回憶錄都有多D點滴喇
佢同新垣結衣似一類人

幾紅都唔會chur住拍戲,只會拍下廣告
佢喊得好靚

咁既節奏根本同爛尾冇分別
佢打扮下都好靚女架
真 連啲韓國人都不解點解歌名係求婚
一開聲就冇cp感
都明佢想講婚姻真實就係會變平淡
同耐左有問題要修補 結左婚就係兩個人一齊行落去呢類道理
但爭產爆發後發生左太多狗血又唔真實嘅劇情
普遍結左婚或者拍長拖嘅觀眾唔會接觸到 抽離返睇劇咁睇(想睇人放閃)
最後再貼地講婚姻想帶比觀眾同感 自己覺得情緒好跳
女人冇咁事業心
遇到結婚對象大部分揀結婚
佢本身仲要infp,一定揀有人養,咁就可以日日做少奶奶嘆世界
睇完大結局
一集經歷里安納度既復仇勇者wide angle 雪境槍戰
中間有少少romcom式既曖昧
最後黎個文藝式既生老病死

睇完好多感觸,唔識講

本身expect 一係海仁「奇蹟」記番晒所有野

一係賢佑重新求婚BBQ式ending
睇嚟因為原本流出海仁一早死咗嘅劇情係真
所以唯有剪返13集啲片段落去

編劇如果寫海仁一早死咗應該真係會俾人鬧死
宜家都仲有人幫佢兜話平平淡淡先寫實
你真係唔知金泰梨同南柱赫當年成班俾人ship到癲咗喇 加埋百想視后攞獎仲公開多謝柱赫 佢哋兩個啲making仲正過套劇 最尾嗰集啲花絮又十指緊扣 又打情罵俏
當日佢暈左,賢祐都係完類似嘅嘢
啲人已經唔記得晒前面狗血嘢
又撞車又開槍跟手同一集最尾變咗拜山,
咁既節奏明顯趕收工又講到首尾呼應
其實都只係幾集之前
呼乜鬼嘢應
基本上佢包裝自己做愛情喜劇再加埋兩個主角咁有cp感
觀眾就會期待係睇甜故
就算去唔到金秘書果種甜
都唔會苦到宜家咁變左動作犯罪片
大結局甜位仲少過愛迫
好掛住未失憶前既海仁

失憶後到尾我都覺得冇sweet過
愛迫係我會翻煲嘅劇 淚之女王真係要諗諗先
硬食左咁多狗血劇情點知最後skip左成50年整個純愛ending
仲要0甜位真係嘔血
你話最後海仁帶佢走果陣有蜻蜓點水咁錫一下都冇咁空虛
淚之女王我會揀 佢記者會醒返表白就停
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞