[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XII

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
邊個人諗既結局都好過佢諗, 只要有女主,男主,英椒, 就OK
sor9ry ..
都係
一家人開開心心點拍都得
依家觀眾唔開心
小🦌亂撞
好qqq攬住包軟糖

無睇留言但照入來
15 16集超怪, 唔知有無得我一個咁諗
1. 睇韓片本身已經係聞到好大陣撞車同眼前消失個D衰野, 15集最後正正睇到男女主角隔住條馬路, 見到架大巴駛過已經FEEL 到唔對路
點知就來料, 然後再立即來個撞車 南韓人唔炒車唔安樂
2. 狗血劇情太多, 雖然Happy End但甜野真係太少, 感覺有D草草了事, 真係一D甜都無
3. 成套野D 夾萬真係無L用, 話開就開仲要知道個PW 係咪夾萬係SPONOR 公司得罪導演, 成隊工人團隊先係MVP
4. 海仁隻手指尾個染色, 白賢佑錄個條片都未交代, 咁拍來/ 用來做咩
5. 姑姐同張國榮條線其實我幾鍾意, 但真係太快完, 浪費哂
6. 可唔可以俾我睇多幕結婚, 全16集出婚過婚紗 加埋都唔知有無1-2分鐘
7. 做手術既劇情真心有D 牽強, 今時今日太多方式去令自己可以睇返失去既記憶, 例如拍片、睇新聞; 而且仲要咁大件事咁有錢唔請多幾個保安
對面仇人就一堆食蕉, 預左白賢佑可以玩三國無雙?
8. 9000憶WON 話收歸國有就收歸國有, 女王集團
9. 轉左做美金之後D錢好收唔收 收係木箱 仲要放係打獵屋企 老母都識放夾萬
10. 最後張全家福無左阿爺 睇來班友都好憎阿爺想改朝換代
11. 大哥無啦啦返來亦完全無解釋佢點解可以返到來
12. 講到由細到大男主都係女主守護神, 之後仲要大個做野識返仲要結埋婚 我唔信, 題外話, 我覺得將細個救起浸親既女主係個男配可能仲好D, 男配本身係一個悲慘來, 其實佢肯退一步跟本大把世界, 劇本行得仲好, 要濫炒真係太激動, 但符合南韓D狗血劇情
應該仲有好多問題
可讚地方:
1. 演員真係重要成員個個演技非常好, 個個都演到好忠於角色既特質, 要笑既好好笑感動亦好感動
2. 最後個句"比起擋十次子彈, 一般生活既嘈交係更難受"> 真係若有反思
重點係好突兀囉
生老病死呢啲係人都會經歷架啦
但你套劇一直冇俾人感覺係探討呢樣嘢,眼高手低

當然又唔係樣樣都不滿嘅
幾滿意女主細佬條線同姑姐張國榮條線嗰度,而家睇完個感覺係反而對姑姐嗰條感情線更加有興趣,男女主已經被玩爛咗
當時我以為海仁番到屋企之後會有個surprise,求婚或者燭光晚餐

點知得佢一個係度睇星星
套劇唯一得着 迷上咗智媛bb 中晒毒以前睇佢啲劇都冇咁樣 點解今次會俾佢迷倒我
3, 好笑,個工人話開就開
4,拍黎撚狗,姐係我地
5,可以自己拍一套劇
6,最尾台上面有第2次結婚既相,當結左
7,無錢揾請人拍了
8,從一開始9000億就係笑話
9,依套戲無銀行
10,死左點會有阿爺, 笑死
11,根本唔重要, 佢既戲份就係一開始覺得好似好重戲份, 但最後都係出下個名就兇到人

可讚地方:
1. 演員真係重要成員個個演技非常好, 個個都演到好忠於角色既特質, 要笑既好好笑感動亦好感動

女主角拍唔到手術後既性格, 根本第2個人咁, 男主就好似同第2個人拍拖

2. 最後個句"比起擋十次子彈, 一般生活既嘈交係更難受"> 真係若有反思

都只係一句有深度既台詞,成套野無一句講到既台詞, 腰斬得
完全唔敢再聽金秀賢首ost
一聽我就諗起最尾個幕
係he 但再聽呢首歌個心好痛個人好唔舒服
我都覺得奇怪
佢做到咁盡唔似純粹求財
直頭係要洪家冚家剷
但又好似冇交代點解

btw, 唔明點解佢要搞隻船整死海仁阿哥,定目標係其他人?
相由心生
二奶害死咗另一個女演員張紫妍
韓國嗰邊傳腎仔片酬佔左1/3,不過佢公司澄清話無
7. 關咩事 講臨記對面仇家N個人企係度
10. 唔係叫阿爺上返來影, 但放多幅相係隔離得唔得
11. 唔重要其實係唔應該入返來女皇, 繼續流放甚至唔應該有大哥呢個角色, 大哥存在感唔知為咩
佢應該係一路寫一路拍
7係因為又要加D角色入去, 佢覺得咁樣影響劇情掛,佢每個角色都俾D戲份佢
10都唔係重點了, 其實佢要放好多相先交代到D BUG
11可能一開始係想佢係有個重要角色, 點知, 之後就覺得唔洗, 所以9唔塔8
聽完賢仔首ost之後個心好似冇咗一忽咁
海仁呀媽老咗反而仲好睇
我睇到網上報導話金秀賢原本8億一集,自降片酬到3億一集,16集都成2800萬,都佔總成本10份1
除左阿斯達之外 其他佢主演嘅都以前睇過晒
都係今套先中晒毒
水泥佬細個有講
「媽媽我知道你搞過隻船, 不過我知道佢地死哂, 你就會同我一齊, 所以我唔會同人講」

我估其實會長元配同大伯都係同牛女士有關
不過算啦, 都係細節位, 牛女士大仇口到想佢地全家死係真
去德國拍肯定都佔咗好大部份
但德國部分勁多用ppt 講
究竟佢地得罪牛女士D咩,要佢全家死, 但又只係殺D小朋友, 唔殺D大人,
正確講係咩人都無死, 除左佢個阿哥
結論就係無仇無怨,純粹唔抵得人咁有錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞