[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XII

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
我都覺得2034似真
但咁仲玩失憶會更嬲
唔怪得要改😂
睇下網上留言就會睇到拍拖拍得耐同結左婚就會覺得呢個結局幾好其中一個綱友有咁既comment我覺得幾好
最後一集编劇大可以大寫恩愛的置面 可是為什麼沒寫呢 因為比起討好觀眾 我覺得編劇是有話 想說 想和這個世代的人對話
我覺得编劇對愛情下了不同的解釋 愛不是一時激情 而是一起度過了人生的起起伏代
雖然韓劇三寶我也看得很傻眼 但撇除這些為了劇情需要的工具 ( 個人想法) 編劇確實 是做了跟其他韓劇不太 一樣的路
我很喜歡愛情本就不只是心動的那個瞬間
婚姻也不會只是婚禮的那個瞬問
所以比起婚禮編劇拍的是生命的過程

呢幕好笑情勒賢佑迫佢醒之後再開罵
依家剩係出墓頭都比好多人媽x 夠膽死搞咁多野 續個10年命 直頭變爛劇 連叫ok的結局都談唔上…
屌,要move on唔再諗了,唔係嘅話真係會頹幾日,等金智媛出新劇再嚟同大家吹水
cls 其實當初點解要寫海仁咁早就死 咁做手術黎做咩
起碼等兩年? 拍都要拍成年
我老婆話結左婚既人睇愛情片就係想睇人放閃
整個咁現實既結局係有同感好感動但好影響心情
如果少/冇外國景既劇應該係邊拍邊播
其實佢本身改結局倒不如直頭咪撚播岀嚟仲好
將個畫面停留係一家三口背影 或者薰衣草場再後製配音 ,橫掂都係後期配音加對白倒不如改咗天使個part去
然後播新婚片仲好
依家搞到個個又sad又嬲咁 情緒大雜燴
睇套劇睇到咁壓抑屌
俾車撞完再去救人再中槍再做手術途中停心跳
24小時就醒返大癲
編劇唔寫甜 (都唔要求錫 一個攬都冇)都咁多人幫佢諗到藉口 真係好

宜家又唔係要求床戲 一個攬好過份? 老夫老妻就唔會攬?
同埋你一邊話寫實 一邊又中槍又失憶又撞車 咁都叫寫實?
唔係唔接受寫真 係你前後唔通 最尾突然寫實
我原本以為係新婚加x年後bbq結局 係咪因為我諗野唔夠高深
屌 一聽就諗返個清明ending
好心up
2074喎
都教授過嚟客串
網上有人爆原本結局係海仁去到2034就死 因為癌症復發
佢嘅產量都係2年一套劇,我等得㗎,最緊要拍啲好嘅作品出嚟,貴精不貴多
不過依家佢咁紅,話唔定可能好快接到靚劇本,如果拍電影就更加好,一定去戲院刷幾次支持
成集一個kiss 一個攬都無點都講唔通
自從海仁知自己真係愛賢仔想和好後都無錫過
朴編:佢再唔醒我又要俾人鬧
大金要4年
要拖五次手先可以攬攬
日日一齊散步過5日就攬得
韓國人話呢套係包裝做浪漫愛情喜劇既劇情片
觀眾想睇個攬攬錫錫都咁難 明明呢套係愛情片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞