[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XII

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
又飲到咁醉
片頭同ending 首歌係咪唔會岀
你先搞笑投資者,電視台唔睇收視,佢套劇佢寫 Credit 就係佢,唔通 credit 係阿豬阿狗,你可以唔滿意劇本,但我可以肯同你講佢下套劇大把人爭住投資,大把人想演明未
唔知點解佢哋成日成條team一齊去食飯 定係韓國企業文化嚟
佢咁既水準 係演員帶佢飛 , 一有d2線上位既演員 佢即收皮
好似ost cd有收錄
係呀 但佢近十年都係編劇界有好高地位 所以無乜可能會搵二線演員拍戲
成team唔一齊食飯可能係韓國人文化 只可以咁樣自己呃自己

可能平時其他劇既食飯戲係假,或者佢要拍到同其他戲唔一樣,唔撚俾人食飯
Btw
我以為海仁聽完個電話之後
會衝去求婚勝地間餐廳同法律部啲人一齊食
我依家未諗到有邊個男女主 係人氣高又多人會追
一線又多人睇 要靚仔靚女 唔要單眼皮女,唔係好多簡, 講到佢咁勁 一定唔會用返愛/淚既角色先 市場上有幾多個 一眼睇晒
垃圾編劇係想表達幻像係有預知能力
海仁見到嘅雪境都係最後槍戰嘅預兆
寫到海仁死咗變天使/使者帶走賢祐
不如寫埋50年之後,佢哋轉世重新再相愛一次
垃圾編劇將所有戲劇元素都嘗試加入去
根本完全唔match,50年後嗰part完全多餘
真係cls
都話左你覺得果d位係伏筆只係佢寫得廢 所以你強加係佢角色身上,事實係咁岩果陣落雪
一路講緊佢其實冇料到你明唔明
討論緊佢寫劇本係咪真係好你又同我講投資
人要成功除左有實力都要有運先得架
宜家就係講緊佢冇實力但係有運
咁無乜期待了,無甜睇

原來遠鏡呢場腎仔咀得幾狼死

btw今朝睇fb話韓國有小販買四葉草,啲阿朱媽排晒隊買,估唔到韓國hit咗四葉草
Sad ending 洪海仁死左
唔會睇 佢講撚完套戲都無拍出黎 果陣兩個佰生人係到鳩up

呢幕cut走咗
兩條team 一條食,當speed dating 就岩數
肉緊啲好睇啲呀嘛
我覺得佢下套劇無咁好彩 ,依個水準既導演 ,要有1線演員帶既話 ,仲要有無限銀彈 ,我覺得佢下個題材都係愛情 ,之後鳩加野入去
唔合理果到怪丫ma。根本成套戲都無咩位合理過
海仁見到年老嘅賢祐幻像你又點解釋?
唔播出街貼哂堆幕後圖都冇用喇 未聽過韓劇會玩加長版, SP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞