[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XII

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
認同今次個劇本唔好 但人脈都係實力一種 唔可以完全話係運氣
你攪清楚未,你覺得垃圾,但韓國個邊覺得唔係,演員,經紀公司比你更pro既人覺得唔係,而且有四套Hit就唔可以用好運la 1,2套就可以咁講而且佢下一套都可能2,3年後啦
親家果到 基本上出晒戲 low到仆街 知佢想有對比 拍有錢人係鄉下既簡單生活 但多左囉
最甜應該係每集個開頭 所有蜜月遊嘅kiss scene剪成幾秒
你係想講有多集sp 拍佢地婚後生活?
係 離咗題
選角應該另外有casting director?

唔信佢每次都咁好眼光
穿越時空係你諗姐, 事實係對1劇情無幫助,佢又無話係 只可以係佢多手寫落去
可能會有,演員訪問邊玩到2晚個幾鐘
星星個陣係咪食繼承者們 好似個陣啱啱韓星彈起
咪又係金賢 佢要搵到多人睇既男主 錢姐
唔算 拍多幾個鏡頭方便佢cut 用唔用應該導演話事 再講套野好似頭十集已經計到回本有突 你吹佢唔漲
韓劇好似不嬲都會多拍鏡頭但最後cut走
以前睇過啲後期出版嘅劇本 都有寫係劇本上面 但最後無出街嘅劇情
不過呢齣劇主線支線比例真係有啲問題
唔係話唔得閒拍 所以冇洪白合體睇咩
有啲角色(例如以前金南珠, 以家金秀賢)佢搵開都會搵, 當然你可以話團隊有錢
但我覺得交情都有影響

其實你話佢係咪差, 我覺得只係唔係最好
封左神, 期望高左, 失望都愈大
又或者出左名, 開始行下偏鋒, 寫自己想寫嘅野
做唔到觀眾預期, 有名場面, 有贊助就夠
我諗佢退休前都會係咁, 無咩需要進步
係咁耳題下ok 中間加新角色係on9行為,拖劇情, 成套野就係好多散收收炒埋一碟,之後加男女主半甜不咸既故事入去 加多幾下韓劇三寶
撞完 一秒起返身
難怪金秀賢最鍾意一開頭個婚禮 真實到似結咗一次婚
唔會係導演話事啦 導演話事剪到咁錯晒劇情又多bug 寫故事果個比咩?
太多支線 家姐果度為加而加 係咪諗唔到洪白可以有乜笑位 所以先夾硬加其他笑位
可以咁講
再加上全+金之前電影有合作過
全嗰陣時宣布岀嚟拍星你劇都有noise
佢之前拍開電影多

無明星效應邊個睇你啲劇
想知呢幾日有冇15-16集花絮睇 定係會擺落星期六日特輯度
出左名係你講, 我每次都唔睇背後邊個寫 獨立咁去睇 唔會因為係條友寫而去睇。 事實佢之前可能有機會或者有一個故事寫得好,但女王依套垃撚圾

垃圾就要屌,先理撚得佢之後平步青雲賺幾多錢, 只係針對佢依套垃圾。 好少睇劇會屌咁耐 ,對上一次咁嬲係睇“非常盜” 垃圾中既戰鬥機
聽聞韓國編劇好似會在片場一齊拍再修改 但我覺得作為一個導演 冇理由咩鏡頭要用,點拍一個short, 用唔用條片冇話事權…
所有角色演員 都唔應該寫咁多,令到1個男女主戲份同拍左既野唔夠剪 ,綠葉就綠葉,是但有少少戲份就得, 男女主 男2 奸角 夠架啦 。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞