[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XII

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
睇到一半
好撚老土
其實話海仁見到粒星星記得返曬所有野,仲有完之前比返5-10分鐘甜成件事唔同曬啦

屌你老母真係反社會人格
對白都幫你諗撚埋,海仁話記得返曬所有野,記得腎仔就係初戀同命中注定,咁樣即刻無人屌啦

拍套romcom 拍撚到庵野秀明套EVA咁
哇無諗過會過埋Sky Castle
其實個結局我覺得唔差,本身都有講海仁死咗會變成天使接賢佑走,係真係差個kiss,如果最後薰衣草園kiss然後完就完美,而家硬係差啲野咁
真係
明明最後幾集d劇情老土到仆街
就係唔寫埋恢復記憶
要腎仔同個失憶嘅人檢討婚姻
擺明就係要撚d觀眾
留名睇演員劇組睇大結局反應
潮文
係佢冇拍到出黎
死先果個會變左天使等對方呢段野係海仁做手術之前佢地講
如果佢有拍慢慢恢復記憶再加啲生活瑣碎事出黎
最後個後記先擺掃墓同天使海仁
成個故事已經完美好多
應該會話啲景拍得好靚
辛苦咗一年etc
應該唔會提個垃圾ending
撚觀眾同要觀眾腦補 真係累之觀眾
依家得觀眾係輸家咋嘛
佢地洗乜鬧埋一份
2521存在感好強,成日俾人攞黎鞭屍

2521又係癲,係都唔俾初戀有好結局。15,16集sad 到爆,大結局嗰晚全成喊到癡線
真......一個人出哂殺人未遂+商業詐騙證據證詞
仲有海仁本筆記
連一家三口嘅位都係遠鏡、無對白
黑白通吃最後黎個終極洗底

睇衫既話 係德國拍最後果場戲係第五集尾果個kiss scene
唔怪得肉緊咁多
最後5分鐘係咪冇聽到海仁講過嘢?

失憶記唔返都算,你都俾我聽下佢咁多年幸福生活嘅心聲,一啲都冇差好撚多嘢

智媛呢個look好有媽媽feel
其實賢祐旁白時嘅畫面搭配一家三口生活點滴、秀彬成長、再到老死,唔好咩

加下個結局好似係硬改咁嘅,然後用左好多錢去德國,結果係ppt slide show
等下個禮拜特輯
唔係營業用反應
係聚餐live住睇想知佢地有冇睇到呆左
原來係最後一場
咁我ff佢哋呢場kiss scene 係大結局
內心會好過少少
結局好爛我又唔覺

最尾拜祭個個畫面佢地蜜月已經出現過,海仁話見到有位老人拜祭,點知轉眼就唔見左

首尾呼應得幾好
成套劇劇情仲衰撚過tvb
咁嘅編劇都可以係名編劇 屌你老母
完全唔明男女主角點解咁都接嚟拍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞