[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XII

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
呢度係全劇最甜
大媽眼高手低 冇鋪墊就一下彈去拜山
先搞到差d野
仲有笑套劇,劇情亂來個D,其實現實更誇張看下HYPE宜家發生緊既野更令你大開眼界
佢把聲真係好好J
其實我都幾鍾意呢個結局
見到最後女主去接男主果part覺得好感動
不過如果加多十分鐘男主角第2次求婚同結婚
甜蜜咁錫幾下我覺得會再好d

呢套劇對我黎講編劇既水平好奇怪
一方面我覺得佢係角色互動既情節同對話寫得好好
一方面又覺得佢故事劇情走向太老套同狗血劇
每集都比到我有d位好好
有d位好差來來回回既感覺

呢套劇真係所有演員既演技直接將套劇拉返高幾十分
唔止男女主角既演技超級好
連配角都演得非常好
金秀賢首ost 好甜咩?
個人覺得佢唱到好sad

見網上啲人係咁話好sweet
覺得可能兩老退休後就去咗德國生活
1至15集嘅對手戲全部都好睇
我會無限重溫
其他就不了
OST真係做得好好
希望有人會剪晒出黎啦
無錯…好倉卒

尤其係前14集發生既點點滴滴,修補關係既過程,一個失憶就無晒,就算最後有部分碎片翻左嚟,都已經係一個全新既profile,咁姐係前十四集係單純俾男主既試煉?

雖然係he重新結到婚,但直接老死
中間留白填都唔填下,就太寂寞啦
反而全集最深刻我係大金講比起擋子彈,面對大家鎖碎日常,感到厭倦,佢反而仲驚,呢啲真係結左婚或拍長拖先會明,未經歷過可以覺得呢句好矯情
牛女士個名笑左出聲
男 事業巔峰期
女 事業啱啱進入巔峰期

難啲…

除非忍唔到
唔興玩SP 拍完就算 一係就變季系列 好似模範的士,金師博… 有個尾都算好 有d冇尾留返d彩蛋然後就沒有然後… 依套照計唔會有個尾都收到老死
所以我覺得結左婚既人可能更鐘意呢個結局,未结婚既人要睇下揾唔搵到咁既人結婚
好sweet啊
睇歌詞應該係用臨死前老年賢佑既角度唱比死左既海仁聽
從頭再尾睇一次 真係咪撚搞
到依家都銀住銀住 幾年後就有得諗
唔好推真人啦
睇雙宋
我信2034年死
早死先有需要拍埋出黎
平淡老死唔上唔落咁
https://www.facebook.com/share/v/UnwYgpKuQ7DiNguY/?mibextid=WC7FNe

男2無左自己個名

金秀賢真係好靚仔,智媛好仙氣
韓網好多人都估本身設定係早死所以先冇拍到再婚之後既生活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞