[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XII

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
其實講真 寫到海仁冇咗之前嘅記憶 已經冇咩意義 好似佢講依家賢佑係炸雞咁熱嘅愛 佢只係即沖咖啡嘅溫度 已經同之前為咗賢佑 可以犧牲好多嘢嘅愛唔一樣 之前嗰個愛賢佑嘅海仁已經消失咗 當然佢兩個可以培養返愛啦 但命中注定、最熱烈嘅愛已經喺第14集完結咗
.
.
.
朴編仲要唔寫多啲男女主一齊嘅時光 要觀眾自己想象 好仆街
我俾佢呃撚左我16集, 16個幾鍾,我屌佢老母.
最尾又話要結婚, 屌你老母咪剪返第一話果D鏡頭隊入去幾秒咪得, 打個車輪係咪咁難, 定海仁有口臭,男主唔撚想再打車輪,屌伙老母
己經唔撚理你D奸角死得又幾廢, 阿爺有幾無用.你玩愛情拍D愛情野得唔撚得.
仲有勁多似伏筆又唔撚係伏筆既位,唔撚知想點,女主角自己提自己去水族館都俾你寫到, 寫到完全無特色, 又俾女主角睇到自己寫俾自己果張卡, 話要整個婚禮,之前又提過, 回憶片段又有,結局就係無.
個BB死左, 依D野,諗返起, 之後下一秒海仁就話我無事LU,屌你咩, 你個仔死撚左阿, 無事, 流2滴馬尿之後係男主面前講我地一齊努力, 再喊到狗屎咁打個車輪係咪唔撚得阿,屌你臭八婆.
男2第一次殺人我已經由9你架啦,殺得好好睇睇唔得既, 坐多一集監洗死咩, 定德國拍野貴, 快快手係入面拍2野就走阿. 好地地咩証據都有,屌你下一秒俾CCTV 影到正一正, 咁你之前就唔會做到咩証據到有啦, 韓國警察係唔知男主角住邊定男主角用假身份租樓阿,
D商戰,法院戰, 根本條臭八婆樓下看更幫佢寫,
套野無左女主角個屎忽腦生CAN, 成套野衰撚過寵物小精靈阿
超夢夢反擊戰劇情都好過佢..我好相信韓國寄緊刀片俾條八婆
海仁隻戒子/男主角拍條片,燒唔爛既日記,天花板星星,阿爺支筆,全撚部BUG,又話男主用9000億去買4.2%股份, 轉個撚頭換撚左美金去媾女,之後死撚左又會買左, 撚你4.2%定4個2阿,串撚到計撚晒D數字出黎, 但D數字又輕輕帶過,9唔撚塔8囉, 只係講出黎型D咁..

結局BBQ,結婚, 打車輪, 係咪咁撚難阿
屌你張相有2張結婚相當結撚左阿, 女主花田著白衫姐係天使, 姐係之前果個白衫仔係天使阿, 我屌你老母臭八婆,好好玩咩咁樣!!
又的確係幾催淚

同埋本身佢拍呢段片係諗住俾海仁失憶後睇,但海仁睇番自己寫嗰本筆記薄都已經做到嗰個效果啦

諗真啲就算要錄片同未來嘅自己講有幾愛對方嗰個應該係海仁先岩,失憶嗰個又唔係賢𧙗,海仁睇賢𧙗錄段咁嘅片有咩意思
屌佢啦, 佢D彩蛋係會接返去劇情, 1D接1D唔撚接,咪姐係為拍而拍
套野一定剪過, 一定有好多位CUT左
感覺好似被啲魚骨哽住個喉嚨咁
佢根本唔記得自己拍左依PART, 一係佢唔小心剪左15 16果到, 屌15唔撚撞車咪有時間去睇片, 再出去俾人抓撚左去山莊咁咪得
爸打係唔係睇完嬲到訓唔著 我同你一樣都係訓唔著,雖然話係happy ending, 但係都係訓唔到 今日都係請假唔返工, 仆街呢個編劇d戲以後唔L睇
但呢個結局真係好過分 整個墓碑再加個happy ending就真係happy咩
前面寫少啲男二 簡簡單單加返啲放甜嘅劇情唔得咩?
第一次睇啲愛情劇係咁嘅款 仲要夠膽死講係喜劇
編劇知唔知醜啊睇完我覺得自己俾佢撚咗十幾集
根本就係亡妻回憶錄 痴撚線
唔好話咩男女主角救返套戲, 你地平時食開屎架, 我去重睇夫妻的世界算了
如果我係小學老師, 睇文字版, 一定俾0分
我知韓國拍戲邊寫邊拍,但都唔係交D咁既貨
所有你地覺得好既地方, 只係你地覺得套野太垃圾,自己強加左自己既現解入去, 睇劇係應該套野帶我地走, 唔係撚狗
唔撚係自己幫套野解釋囉, 咩白頭到老, 男女主係HAPPY ENDING,
依個FUCKING ENDING黎,
留名
完全明白巴打心情 我成個人都好撚down
比個濕鳩編劇咁撚法 都就嚟要上天堂
其實我地已經唔理個劇情又幾鳩
只係想有啲甜姐 有啲kiss scene已經收貨
依家越睇越期望值下降

本身真係好中意套劇 諗住有重甜都可以將來返睇幾次
依家連返煲都唔撚洗煲
依家真係希望快啲可以get rid of 套劇
可惜被個朴大媽重創到咁
無一個禮拜都recover唔到個心情
對劇有遺憾既ching 可以考慮下去買藍光
起碼有雙金劇評 NG 花絮片段
有機會可能有kiss scene
寧願睇花絮 都唔想再睇佢呢個ending
至少無咁傷
仲俾錢佢賺? 我等D人放出黎算9數
一個字, 垃圾
想問駛唔駛寄刀片
有團購嗎?
順便團購埋水泥
唔係話白頭到老唔好
個問題係你跳曬中間可以講既野直接白頭到老
觀眾睇愛情喜劇就緊係想睇主角放閃
點知等左成集一個kiss都冇
大結局全國24.851%,首都圈28.381%
第一集:5.853%
第二集:8.66%
第三集:9.594%
第四集:12.985%
第五集:10.964%
第六集:14.068%
第七集:12.833%
第八集:16.143%
第九集:15.570%
第十集:18.952%
第十一集:16.767%
第十二集:20.732%
第十三集:20.179%
第十四集:21.625%
第十五集:21.056%
第十六集:24.850%(最高)
應該係有線台收視第三高 超過咗Sky Castle嘅23.779%
第一係夫妻的世界28.371%
第二係財閥家的小兒子26.948%
15集係監獄柯南上身到脫罪唔使5分鐘
16集打贏官司又係

Amazing Grace一個救全家
無恢復記憶係最大嘅問題
同一個無左9成記憶嘅人檢討之前嘅婚姻出左咩問題
參透兩個人相處嘅真諦
無論點end都好難投入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞