[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XII

1001 回覆
8 Like 10 Dislike
我發現我2次追劇追到一齊討論嘅劇都出晒事
呢套一口氣追到第10集,覺得大細金好襯,第10集又有反轉。之後到11 12集都算正常,純粹冇之前咁好睇,點知13集開始直線下降,老套三寶 大量bugs出晒嚟

另一套25 21又係,一次過睇到12集,13集開始feel到唔對路,最後比埋個超級be
朴街應該有反社會人格
睇文字live 已經知會有墓碑打曬預防針 但係到自己真係睇嗰陣頂唔緊 都係睇到心up 但個反轉真係好難頂

墓碑放後記可能會好啲
絕對同意
係 其實個結局後勁好強
同埋賢佑醒返對海仁講果段話又係

佢話對唔住 我忘記左曾經有幾愛你
忘記我承諾過幾多次
無論發生咩事都要同你一齊
我全部都唔記得哂 令你難過
對唔住 同埋我愛你

我覺得寫海仁失憶係為左帶出呢段反思
越諗越瞓唔著
啲對話好催淚
講真, 佢用10秒拍個一段出黎同廣告無分別, 其實邊有咁多意思, 係我地D觀眾自己加入去姐,只可以講佢中間D劇情根本垃圾. 故事都係垃圾. 嬴壞人果D位都係垃圾, 全部係到16集自爆, EASY GAME,

套野伏筆只有愛情, 但如果換左男女主角, 依套垃圾戲可能腰斬左

最ON9係阿爺, 原來真係無撚用, 有D位拍左都唔知拍黎做乜9,對套戲完全無幫助, 一開始都話男女主角要是但一個死,

2個都無死, 咁佢只係失憶揾記憶, 男2,牛女士自爆, 咩特色都無. 如果只係講愛情,就不如全愛情.
其實佢唔寫咁多奸角, 之後第8-9集就寫到男主角,同男2既角力,之後女主慢慢揾返記憶.仲好睇
15集尾個撞車根本ON9; 阿爺死ON9; 男2想屈男主,幾分鍾就出返黎ON9中既ON9,起碼係入面識下D俾人屈入去坐監既人,之後出到黎幫男主去搞9男2仲好, 咁難得入左去, 次次男主有事,佢都當自己無事, 幾秒就出返黎;

最最最最最最撚ON9係,海仁做手術之前男主角拍果條片阿, 去撚左邊阿,拍俾我睇架, 唔撚係拍俾海仁睇架咩, 定我MISS撚左阿
在有生的瞬間能遇到你
竟花光所有運氣
多慧係孤兒院同細佬告白個度仲好睇
有冇人啲特輯通常拍咩 雙金係咪唔會一齊拍?
原本個結局海仁係2034就死,好彩製作單位拿拿淋改到2074先死,起碼比觀眾自己惱補返佢地有50年快樂生活,如果照舊咁早死,得返賢佑自己孤獨幾十年,d網友應該屌得仲勁
同埋要加埋海仁恢復記憶個part,依家海仁失去記憶,冇晒同男主經歷過嘅嘢,咁樣結尾係完全感動唔到觀眾。頭12集描寫咁多男女主點樣搵返對對方嘅愛,點知依家女主咩記憶都冇,唔記得之前同男主講嘅承諾,咩變天使接男主,咩四季係完全冇。當然我哋可以幻想佢之後會慢慢恢復,但要觀眾自己強行ff,已經唔係咩好結尾
海仁根本要死先叫戲, 唔撚死只係鬧劇
佢呢段說話令我諗起佢哋喺德國因為海仁發現張離婚協議書鬧交嗰時,賢佑同海仁講佢搵得番佢哋個愛情鎖嗰句

同埋上次海仁記者會後昏迷醒返之後第一句都係同賢佑講佢有幾愛佢
條片拍撚完, 燒撚左?
佢夠撚膽2034寫死海仁我好肯定全球網民暴動
仲有14集同佢揮手果個白衫細路, 唔好話俾我知係佢死左果個BB, 用幾秒要人知,
海仁死咗既阿哥嚟?
現實生活已經不用易,爸打睇劇就輕鬆d,唔好咁執著
拍比觀眾睇 佢其實冇roll機
佢講咩都得, 話係仔又得, 話係佢阿哥都得, 反正2個都死左 又著白衫姐係天使啦, 一係接海仁, 唔係解釋唔到, 可能連導演都解釋唔到,套野已經唔知佢想拍乜, 唔係有D少少甜,睇唔到手,
笑撚死我咩, 無ROLL機拍俾我睇做乜撚先 個個以為佢拍完之後女主會睇到,就記返D野, 屌你老母, 又俾佢撚狗
第一次去德國果陣已經講咗,好似第5定6集,海仁話自己就死所以見到死咗既大佬,話可能嚟接佢

14集同佢揮手應該係say goodbye 意思係我唔嚟接你 你已經唔使死
感覺係為咗拍彩蛋而拍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞