在線解答養貓新手問題(10) 整合個新貓指引好

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
貓咪驅蟲有冇推介
synbiotic d-c 可唔可以長期服用?
本身貓要幾日先all一次屎,有時有餵開乳果糖
都係益生菌嚟 長食無乜問題
貓貓柯尿前會嗌,正唔正常架?
幼貓英短三個半月大 留意到佢玩5-10分鐘就會開口申脷抖氣 最近仲發現佢有少少鼻寒 食慾精神冇問題 但係咪都帶去比獸醫睇吓好d
以前用frontline+體內
宜家用revolution
包哂內外

Nexgard combo全面過revolution
Hello遲左覆呀 D bb送哂比朋友啦~
Btw大家好
承上cm之前有日落大雨係屋企樓下聽到有隻懷孕貓媽媽叫得好慘
所以就執左佢返屋企
過左冇耐佢就生左6個bb出黎
So far依家都幫BB搵哂好人家收留哂
會唔會有人想接貓媽媽?

之前屋企人正係應承比放係屋企作過度期
生完bb就要送出去唔可以長期stay

背景:
三花貓 帶去比獸醫檢查過大概1歲
未絕育 已打1針,會打好2針先比
好乖任摸唔嬲
好多野講

有興趣可以TG我:@cforcat
價錢貴一倍
睇你覺得有無需要
岩岩發現貓貓 d貓砂有小小紅色 係唔係應該即刻去睇醫生好d
唔識養貓就咪能養啦
有病就要食藥啦,食到好返爲止。
拖左咁耐都未好返就代表佢自己既免疫力解決唔到問題啦。
佢而家咁病法都唔食藥就真係害緊佢。
supplement邊有咁大幫助,冇病冇痛時調理下就話姐。
唔知點解既野,一律建議睇醫生。
腫咗係因為咩先
會唔會對地板嘅清潔劑過敏
唔會啦 都養左咁耐
細路電視終於影到A 貓打到B 貓瀨屎
好想將A 貓俾左人
好撚煩, 反正兩隻都唔夾, 點解做乜迫佢地生存o係同人間屋
點解咁不和 係咪新舊貓介紹得唔好
我兩隻貓都係咁打到飛起 分開緊佢地
如果你b貓咁樣既話好快大壓力到病
我都好大壓力, 好討厭, 每日都至少打兩次
新黎o個隻已經又困籠又困房, 乜都做齊, 結果都係一撚樣
好撚柒煩, 新貓本身係領養, 三個月都夾唔到我已經suggest 俾下一手, 又唔肯, 宜家已經年幾, 根本唔會變
咩情況下打? 巴打我都想同你傾下 可否留tg
係唔知咩情況
不過佢有個pattern, 就係打完就去食野
但明明食物都好充足
已留?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞