菲林機討論區

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
N記有咩鏡好用
支50 1.8用左好耐
想轉變焦鏡
主要影街景同人

今晚試
試完再報告

乜野係cock

過片

唔得 完全唔得
N記有咩鏡好用
支50 1.8用左好耐
想轉變焦鏡
主要影街景同人

菲林zoom 嚟講呢枝都幾好
Tamron SP Adaptall-2 35-80mm f/2.8-3.8 (model 01A)
https://www.flickr.com/groups/71139756@N00/discuss/72157624755228945/

Adaptall system一定有nikon mount

adaptall 二手ai 環淘寶200 人仔左右

今晚試
試完再報告

乜野係cock

過片

https://youtu.be/Q78czNImCX0
可以自己修理
我想問如果菲林機影啲相走哂焦
係鏡頭問題定機身問題機會大啲?

細光圈 Focus 無限遠都會有半邊走焦 浪費哂我卷portra
我想問如果菲林機影啲相走哂焦
係鏡頭問題定機身問題機會大啲?

細光圈 Focus 無限遠都會有半邊走焦 浪費哂我卷portra

去左邊間沖呀?
搵過第二間啦
巴打們點睇zeiss ikon 嗰部rf 機

Minolta 24-35 3.5
X-600

Minolta 24-35 3.5
X-600

隻眼
各位巴打絲打! 請問邊到仲可以買到100尺 正片 / 黑白負片?

九龍生活同萬成永成已冇得買了!
各位巴打絲打! 請問邊到仲可以買到100尺 正片 / 黑白負片?

九龍生活同萬成永成已冇得買了!

outputpro

乜野係cock

過片

https://youtu.be/Q78czNImCX0
可以自己修理

達叔過電子野佢冇得整
想玩中片幅,有冇平價推介

120 既立體感真係好強
前幾日係屋企搵左依部機出來
放假拎出街影下先
想入Yashica 124g 好唔好玩
放假拎出街影下先

幾百蚊去執部冷門單反機械配支50mm F2
唔好浪費菲林係呢部野度
放假拎出街影下先

幾百蚊去執部冷門單反機械配支50mm F2
唔好浪費菲林係呢部野度

其實都係諗住試下先, 之後想入部point and shoot, 但依家啲機好貴
想問下我頭先拎左舊菲林出黎諗住去scan啦
之後發現咁
係咪代表冇影到
想問下我頭先拎左舊菲林出黎諗住去scan啦
之後發現咁
係咪代表冇影到

有影到,不過走曬光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞