菲林機討論區

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
其實Showa啲機嘅quality係咪算係咁?
之前買咁部Canon AE-1,$1800(好似係)
係咪叫貴咗?新手唔識嘢

又咩事

https://www.facebook.com/groups/hongkongcamera/permalink/1180018188748230/?__mref=message_bubble

http://photo.popart.hk/newweb/archives/123211

上埋photonews, 水上單車果part真係笑到gapgap 聲

之前有fd係佢d megasale sale 買部機,第2日即壞,返去無得退,仲話特價品無退換,一係比錢維修。永久black list。 d野貴到hihi ,得D垃圾品拎出黎扮特價。

嘩屌 好撚狗
係咪叫貴咗?新手唔識嘢

之前睇過,普通機價錢平過圖像操場,但佢地有D激新既機係可以好貴,之前睇岩部F3HP,諗住去日本睇平D,新淨果D同佢地差唔多。真係睇咩鏡同新舊。
不如整番張黑店list,費時推錯或者有人中伏
係咪叫貴咗?新手唔識嘢

淨機我覺得好貴
早兩個月買左部機
最近成日日光日白都測唔到光,想問是否打柴

利伸,中環樓上鋪買
早兩個月買左部機

利伸,中環樓上鋪買

咩機
早兩個月買左部機

利伸,中環樓上鋪買

有冇換粒電試下
琴日去output pro買菲林,柒到喊
原來撳左鐘佢會掟樓下鎖鑰落黎(唐樓)
但我唔知,狂撳,結果佢掟左兩條落黎
後尾有人走果時落黎話我知

rollei b35 留名
早兩個月買左部機

利伸,中環樓上鋪買

咩機

Minolta xg-e
早兩個月買左部機

利伸,中環樓上鋪買

有冇換粒電試下

我見佢手動快門又影到,無留意會無電
番屋企試下先
係咪叫貴咗?新手唔識嘢

之前睇過,普通機價錢平過圖像操場,但佢地有D激新既機係可以好貴,之前睇岩部F3HP,諗住去日本睇平D,新淨果D同佢地差唔多。真係睇咩鏡同新舊。

咁人地都要交租食飯既,不過可以細鋪搬大鋪就肯定知道可以搵唔小
有部67想賣左佢,好重=。=

我都有興買

無咩時間影

我想同你買呀
Pentax67

啲色好靚
請問巴打用咩菲林同邊到曬相
試咗幾間都唔岩
我試過淘寶睇菲林,但佢話不支援寄香港之類啊
Pentax67

啲色好靚
請問巴打用咩菲林同邊到曬相
試咗幾間都唔岩

我彩圖麗曬唔錯
菲林用C200 已好好玩
係咪叫貴咗?新手唔識嘢

咁人地都要交租食飯既,不過可以細鋪搬大鋪就肯定知道可以搵唔小

不過講機condition 已經係咁多間中好。有fd睇開東昇都有幫親佢地買野。一分錢一分貨,起馬有售後,壞左都有救。
早兩個月買左部機

利伸,中環樓上鋪買

咩機

Minolta xg-e

Xg 好似得 a有測光。 半自動無測等於廢機
拎返去搞搞佢好。
QL17 GIII JJ
留名
今日去咗太子買x700
佢教教下點用,佢見到個鏡頭有啲油
幫我換咗個新
超好,因為我唔識check
佢可以呃我
部機有9成新,超靚

本身有諗過去遊樂場買
好彩無去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞