菲林機討論區

1001 回覆
22 Like 0 Dislike

新手留名,用緊FE
淘緊個鏡頭好緊張驚中伏

唔洗驚, 淘寶買鏡頭冇ebay 咁危

算平,沖完即日攞

巴打有冇邊幾間沖菲林好介紹?

巴打有冇邊幾間沖菲林好介紹?

旺角金鈿 講左好多次
10張有7張走哂焦 睇黎黎唔岩玩手動對焦

練習多啲

我都係 一係就太暗

新手琴日買左部minolta XD連MC 50 1.4
部機手感幾正 不過full metal好似好重咁 同埋第一次玩手動鏡覺得裂像好難對焦

買左幾錢?

1000連鏡

係邊度買?好似好扺
新手想買機
想問nikon fe2定fm2好

我有部fe2你岩唔岩 功能全部正常 外觀ok新

巴打有無telegram 想要
https://t.me/diulun9dmks

Add左你巴打
premium正呀

不過影人都係portra pro400h果啲啦
premium/ektar咁重saturation同contrast影景爽啲

買左幾錢?

1000連鏡

係邊度買?好似好扺

我上肥花同人trade 果個人想升120先平賣
佢見我新手仲教哂我點玩點用教左個幾鐘 買機送教學

新手琴日買左部minolta XD連MC 50 1.4
部機手感幾正 不過full metal好似好重咁 同埋第一次玩手動鏡覺得裂像好難對焦

呢部有冇測光?
星期六上左旺角某間賣菲林相機鋪,D野貴到

果間就算啦
做起左名 om-1 舊加支50 1.8 要1800
需然人地要搵食 但都唔好食禁深

果間就算啦

佢夠膽一部X-700淨BODY 要$1800,仲要唔係好新淨

果間就算啦

佢夠膽一部X-700淨BODY 要$1800,仲要唔係好新淨

出左名 就多人去
加價搵多啲
果間擺明搵初玩菲林機既人笨,又殘又舊都賣咁貴。

我都知就算啦
好多新手上去比人水

識啲乜丫 咁先有滄桑feel 嘛
文青最中意架
新手留名
想轉玩菲林相機
新手留名
想轉玩菲林相機

why not both

文青最中意架

某會員話,識攝影就覺得有歷史有味道

文青最中意架

喜歡滄桑感同買貴左似乎係兩回事,除非殘都係一項增值條件啦。
新手留名
想轉玩菲林相機

Agger
新手留名
想轉玩菲林相機

Agger

其實雙修更好

文青最中意架

喜歡滄桑感同買貴左似乎係兩回事,除非殘都係一項增值條件啦。

你同我就話係殘
佢可能係叫"有經歷""有故事"嘅機
有無人CONTAX RTS或其他型號單鏡用家?
有無人CONTAX RTS或其他型號單鏡用家?

contax 139用家路過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞