菲林機討論區

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
pentax67大概咩價

我賣俾你
有無GR1S 放
SRT101好重
Fujica st801 50mm f2.0
有無巴打知邊部m42 機會輕身d
之前部pentax spotmatic 壞左快門,用另一部ricoh 既好鬼重 好似淨機身差唔多七百幾gram
Lm 先

屋企搵到,唔知咩機黎

大大個型號刻係上面

屋企搵到,唔知咩機黎

鏡頭麻麻,入支50.8 ais玩下菲林,唔錯的

屋企搵到,唔知咩機黎

鏡頭麻麻,入支50.8 ais玩下菲林,唔錯的

都係考古先發現

仲有部canon傻瓜機,1998-1999年買,
用到2002年,仲有卷35mm 菲林,唔知呢部啱唔啱用呢 好似影左幾格 , 可以點算

有冇搬過黎 nikon 機用下

菲林機真係幢喺到唔識

筒菲林入咗機咁多年變曬質啦
部傻瓜機咩model
唔係讚自己,但 minolta 真係好正
p67 645n

<blockquote><blockquote>

屋企搵到,唔知咩機黎

鏡頭麻麻,入支50.8 ais玩下菲林,唔錯的</blockquote>
都係考古先發現

用到2002年,仲有卷35mm 菲林,唔知呢部啱唔啱用呢 好似影左幾格 , 可以點算

菲林機真係幢喺到唔識</blockquote>

部傻瓜機咩model

Canon prima BF80,

唔知點解仲記得果日(3歲左右) 同老母行去電器舖(好似係石峽尾胸襲)買

之後新年聖誕都會去商場影相,直至數碼相機開始普及,個個都望住個 mon影,細個on99覺n得拎住部菲林機影相好柒,發爛渣唔影。自此之後,就好少去影相,上到大學發現其實咁其實唔係好啱

雖然老母佢份人蠢蠢地,但都識買部相機黎影下(果陣好窮), 記低左我童年。好多謝佢。

唔知呢筒菲林入面仲有咩相呢
唔知曬唔曬到出黎呢

聽你咁講部機都封咗塵起碼十年...凍過水

<blockquote><blockquote>&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;

屋企搵到,唔知咩機黎

鏡頭麻麻,入支50.8 ais玩下菲林,唔錯的&lt;/blockquote&gt;
都係考古先發現

菲林機真係幢喺到唔識&lt;/blockquote&gt;

部傻瓜機咩model</blockquote>
Canon prima BF80,

唔知點解仲記得果日(3歲左右) 同老母行去電器舖(好似係石峽尾胸襲)買

之後新年聖誕都會去商場影相,直至數碼相機開始普及,個個都望住個 mon影,細個on99覺n得拎住部菲林機影相好柒,發爛渣唔影。自此之後,就好少去影相,上到大學發現其實咁其實唔係好啱

雖然老母佢份人蠢蠢地,但都識買部相機黎影下(果陣好窮), 記低左我童年。好多謝佢。

唔知呢筒菲林入面仲有咩相呢
唔知曬唔曬到出黎呢</blockquote>

聽你咁講部機都封咗塵起碼十年...凍過水

打埋果幾格拎去曬啦
留名 , 新手未買機
Ae1p
最近用呢部,不過測光壞左
Pentax67

留名學野
Canon T70<<<家傳,除咗自己未見過人用
Pen EED<<<半格
富士即棄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞