[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(17)暨交流區

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
戒咗手機game
點解Libra冇黑白揀
想知如果買左kobo用佢送個250現金卷
之後仲轉唔轉得返去台灣地區買書
聽啲巴絲打講台灣買平好多
想買最新個部Libra colour
可以,帳單地址嗰度轉就得
中文書籍直橫排問題

如果用kindle / kobo, 就都係用calibre 同樣嘅步驟去做
Mooink 就應該係內建有功能直接轉

我咁樣講係咪正確?
kobo 有偽直排字體
可以機內轉都得
有咩?今日特登去咗睇Demo機唔覺有得揀
你嘅意思係轉字體?
上網睇教學話要上網下載偽直排字體
其實我都冇機,岩岩訂左color
我同你一樣都需要直排
有冇考慮過其他color e ink機?點解揀kobo?
今日去左幾間睇唔同brand 剛剛落左部kobo clara color
講真見到同價位13xx-250 hkd voucher 黎講
彩mon 真係無對手
利申我平時除左有用kindle app亦都會用知乎/x信讀書睇
都有苦惱過其實應唔應該揀返open platform 好似ireader
但係見kobo都有support 3rd party file import
平時一兩個月先做import一次都接受到嘅
所以就買左
想問下邊度可以睇demo
一部kindle 跟一個acc

有冇人買兩部 一部for 日亞
訂咗kobo libra colour, 想請教下有冇咩配件必買?
第一次入手電子閱讀器 需唔需要貼mom貼?
我覺得唔使mon貼
你睇完都會入套冚住
都幾難花
唔使啦
有冇人用緊clara? 想買部clara bw 但度落6寸好似太細用落覺唔覺得唔夠大?
Clara 2e用家, 6吋真係就手
純文字冇問題, 但係一D插圖入面嘅字就難睇D, 放大幅圖又反應慢
請問有無人用過CALIBRE PLUG-IN WORDDUMB功能
嘗試跟哂官網個教學,但都係部KINDLE上面睇唔到類似WORDWISE嘅生詞提示
我套都冇買, 就係要輕
放入袋會唔會好易俾其他嘢壓爛個mon
有個皮套
用就除
樂天市場今日75折,上限-1000twd
日本樂天只係減1000yen
點先有?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞