[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(17)暨交流區

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
啱啱聯絡咗,要等24-48小時同埋唔知我香港用台灣商店會唔會比較麻煩
不過如果退唔到就算,冇咗個73折啫
結果客服話可以用購書金退返個活動差額
早輪啱啱買左kindle
A6 size幾好揸手
仲夠位放落褲袋
搭地鐵睇都ok
本身用緊kobo, 你地係邊度DL 漫畫黎睇?

想買Boox page, 7" 睇漫畫洗唔洗放大? 有冇漫畫APP 推介?

謝謝~Thx bro
過左好多書都未睇晒
想買部睇書,中英都會睇,因為怕之後會跨書店買書,係咪基本上得boox?
想budget around $1000, 6-7”左右, 二手都可以

見到carousell都幾多poke3放出嚟,有冇巴打都用緊poke3?
其實用boox你都係要跨書店買書㗎

kobo個android app真係唔好用
所以當時我都係喺kindle同kobo二揀一
而我比較多都係睇中文書, kobo會更方便
最後係買咗kobo嘅

亦有試過喺amazon買日文漫畫, 之後用calibre轉epub
最後用網站 send入kobo

係有少少麻煩, 咁自己又唔係大量買好多書嘅人
一本一本睇完先真係處理, 其實又唔會話太辛苦
另一個講法就係正正因為煩, 可以減少亂買書嘅機會
真係試讀完啱先買

唔放大我覺得都夠睇,如果係pdf檔直接用部機本身reader就得
Thank you for using the Send to Kindle service to send your documents to your Kindle. This is a final reminder that on November 1, 2023, we will start winding down support for sending MOBI (.mobi, .azw, .prc) files through Send to Kindle. This change will impact sending MOBI files through Send to Kindle for Email, Kindle apps on iOS and Android, and Send to Kindle apps for Windows and Mac. We will end all Send to Kindle support for MOBI files by December 20, 2023. MOBI documents already in your Kindle library and other document formats will not be affected by this change.

想問下咁樣係咪爆咗mon
跌過嚟?
放左係背囊,一拎出黎就咗
有冇得拎去維修
想買部入門e-reader 會睇輕小說/pdf/漫畫+當筆記簿用
係咪kobo libra 2最啱?
另外追左2個post 點解你地會話boox貴嘅? 唔係同kobo一樣都係千幾?
發現libra 2個手寫功能厡來只係beta mode入面
咁可能會買sage 咁多位有冇其他推介
會唔會想有手寫功能?
會呀 sage又好似好多人講hang機倒水電 但再上就係elipsa 3千幾有啲out budgeted
睇日文書學日文建議用邊部?之前未用過電子書
係咪會有埋字典功能?
字典有
但通常配合返電子商城嗰啲書會好啲
想問下kobo tw 每日99,如果過咗三日嘅99精選,有冇得買返?太忙唔記得買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞