[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(17)暨交流區

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
有台灣人寫左個script去check Kobo 啲書有冇update

想問埋如果開放式用app係咪每次都要開app, 冇得好似一開就係之前睇完嗰頁
佢肯出部usb-c oasis都夠啦
可能oasis銷量真係麻麻 遲早同voyage一樣停產
kobo邊到有實體睇?
豐澤部份鋪頭或者誠品都有
如果想買開放式boox好啲定HyRead好
係12點開始,最近一兩個月都係秒咗。
kindle賣得唔係因為部機好,係因為平+原生amazon book store
只要一日仲有人喺Amazon買書,kindle就唔會死
想問如果自已入書 係咪kindle 同kobo都一樣
只係睇中文書多啲既話買kobo就方便左入書個步驟?

睇過實物 poke5真係唔掂好lag
paperwhite個moon大過clara, 但自已唔係睇開英文書真係唔知點簡好
自己入書應該唔會用kindle同kobo
點解?
想請問一下 google play d書 可唔可以放入kobo睇? 如可以 可教一教我嗎? 感激
買左pw5
想問生詞提示係要kindle買既書先有定係自已入既epub都可以開
自己入三本書一本都冇,得本kindle買先有
唔知係咁啱我入既冇定真係得kindle先有
kobo libra2更新完之後再裝唔番koreader
reset左部機再裝就顯示有koreader但係按落去就無反應搞唔掂就唸下買部開放式就算
8吋大牌子e家唔太多選擇
Kobo sage真係好多負評,Readmoo既又比較慢
Kindle唔出,boox隻TMC 3千尾
我calibre 裝埋plugin係出到個wordwise檔, 但放左入folder, kindle 都係顯示唔到
黎緊去日本
請問如果係日本買Kobo Libra2, 係香港用唔用到?
謝謝
最近想買mooInk Plus2 C
睇Code有Syntax highlight真係開心好多
個Size 7.8又就手

Kindle pw真係開始嘜都差少少
啱啱出嗰部BOOX Tab Ultra C Pro好似仲正
有人試過日本買嗎?
想問下kobo elipsa 2e 同kindle scribe個mon嘅分別大唔大 scribe個mon見人話靚啲但唔兼容epub又有啲卻步
Kindle scribe 個mon靚太多
買啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞