[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(17)暨交流區

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
我都想知elipsa 2e買唔買得過

kindle paperwhite 啲字成日都show 唔晒有冇得搞
近排得閒啲可以睇書 攞返部pw出嚟用

2015出機用到而家仲係核電
搞到我完全冇衝動換新機
唔考慮價錢
7吋左右邊部ebook reader最好?

部kindle paperwhite 4開始慢同更Lag
定amazon今年會唔會有新款
想問邊到買mooink pro2 比較平?
Boox 出咗部新嘢叫page
有啲興趣
Ram幾大其實對ereader有咩直接影響?
Page 好過leaf 2 好多
以往ereader廠商會唔會去書展擺檔?
想試下唔同機

我2部都有
如果唔寫野,而你用開kobo, 可以買番elipsa2e
一來輕d,二來成個library+閱讀進度互通,方便好多
但如果會寫野,scribe寫感好好多
Ps, 都建議你去豐澤寫下先,兩部都有得試用,只係冇筆你試咁解如果你唔會成日寫野都問題不大
想問清楚少少我係zlibrary down既書
而家喺kobo libra2係咪可以有方法唔使連USB都可以入到書
想問吓Kindle/Kobo係唔係睇唔到彩色?
我都偏好kobo 多少少 好似import ebook 方便d
我用calibra send d 書去kindle email,之後點喺部kindle 睇?
未用過樂天,想問下樂天買kobo 係咪一定要用集運?
kindle scribe係咪都係水貨?
有冇巴打分享下保養點搞?
另外想再問下,kobo同kindle過左保養係咪無得整?
一壞就只可以扔?
可以 直接電腦博入去就可以 我都係libra 2 咁做緊
最近有本書我想買kindle版
未login amazon acc果陣明明顯示有呢本書kindle版
但login左之後就話”the kindle title is not currently available for purchase”
有冇人知咩事?
諗住買部kobo nia 掂唔掂?

千3 蚊直送,係咪買得過?
想問下點樣可以咁平?
price.com 見到最平見到都要千6
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞