[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(17)暨交流區

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
我買用apply pay都唔得,但人手入mmpower又ok
想問下黎緊black friday
Kindle買書會唔會有咩優惠?
買kobo定mooink好 用開readmoo
e-reader通常有得揀會建議揀返平台自己出嘅,個app會support得好啲,理論上閱讀體驗會好啲,有時app有啲function會佢自己出嘅機先有
用開readmoo嘅話,因為一定要用readmoo睇,用e-reader睇有兩個選擇,一係mooink,一係開放式,可以去有擺陳列品嘅鋪頭體驗下先
以前無wireless charging嗰陣會揀oasis,而家有嘅時候就心動想換pw signature
kindle究竟會唔會出新款
彩mon部booxtzb mini c好似唔錯。。。
唔使轉檔,直接將部機支援的format 透過電腦drag and drop咁接入部機度就搞掂。部機會自動認到同睇到,完全無問題

Kobo Sage 用家
我係日本bic camera買,抵好多
台灣個邊有FCC登記,
估計係Libra 3,
前排Libra Clara 又做優惠,準備清貨
近排換左部tab mini c, 貪佢行android 又叫做有彩色,唔洗我曬時間用calibre轉書
所以突左部kindle oasis 2019 出來, 有無人有興趣, 可以超平放比你

部機初頭有廣告, 唔知幾時佢自動update 完無左, 見待機永遠都係幾個screen,問客服話想加廣告都無得咁做
巴打我有興趣
排隊謝巴打
tg ?
唔該巴打
本身有用開 kindle paperwhite, 但最近想入手 13.3" 黎睇 pdf 同埋 jot notes, 最好有 OCR 功能同埋手寫體驗好啲

有無 ching 用過 fujitsu quaderno 或者文石? 體驗如何? 同埋文石係咪要買海外版
要手寫感最好,你應該買remarkable
文石你唔專登上淘寶嘅話,正常都係海外版
文石最新嗰部用snapdragon 855
電子書Spec佢應該係最強咁滯
其實我都有考慮 remarkable, 我眼唔係咁好, 唔知佢睇 pdf 會唔會太細同 lag
同埋如果用佢notepad 寫中文筆記係咪可以 export 做 pdf format
Readmoo個app算係咁
Kobo果個真係
呢部真心痴線
粒U用來打機都得

不過eink打機
係咪即係 tab x
見到有人睇片都好似 ok
睇你嘅pdf size,remarkable有機會load唔到太大嘅file,例如過千頁果啲
筆記可以export,但我印象中ocr食唔到中文
你要功能全包就只有文石,覺得新嘅tab系列太貴,可以搵下2手lumi2,睇pdf夠做有突,但文石始終行android,有新買新就最好
想請教下kobo係咪無類似kindle果個生詞提示嘅功能
想問volmoe
download 漫畫經常download 唔到
話原始碼已修改
大家有冇問題?
還是有沒有替代品
thank
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞