[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(17)暨交流區

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
Kobo libra 2 買水貨定行貨好?
邊度有得買跪求
豐澤都有
無貨
糾結緊clara 2e定libra 2有冇巴絲指點下迷津
Libra2

想問係日本買kobo,係咪照可以轉返中文/英文版面的? 唔該哂大家
yes, 我喺日本樂天買, 用台灣樂天store 買書
正喎 可以叫朋友係bic camera 幫手買返黎
但仲唸緊要sage 同Libra 2
bic camera libra 2幾錢? 平過樂天自己賣?
自用緊libra 2 個size 一流, 豐澤有得試, sage 我覺得太大部
係咪得一兩間豐澤有得試? 上次咁岩經過一間都無
我貪sage可以用筆寫下野 其實唔知用處大唔大
早排去荃灣廣場個間有齊四五款試
我諗e ink 寫野個反應一定差ipad 一截, 你去試下就知
好喎
去下荃灣試下先 唔該哂
Kobo寫字都係唔好太大期望
基本上無palm rejection
要吊手寫
支筆要叉電
Sage細部隻手係mon出面可能ok嘅
Elipsa就搞唔掂
輕度劃下書同pdf就唔錯
同埋software OCR其實好勁
係硬件問題

真係想整筆記
可能都係boox同kindle
兩個品牌都係wacom筆
Kindle scribe手感同反應都好
但software無咩功能
Boox就split screen邊睇邊寫都得

純閱讀就libra 2 / Elipsa都好
Sage電細同size唔上唔落
同埋好似有d QC問題
其實都有見過話隻手一掂落個mon就去左下一頁既問題 同埋要吊手寫真係好kick
不過筆記自己都用慣iPad 可能用枝反應慢既筆會唔慣
有無用remarkable睇書?想知同scribe比有咩分別,係咪書寫觸感好啲?
越睇越覺得boox反而整體上都唔錯
remarkable冇backlight
我岩岩都買左libra2 想請教下台灣樂天係咪多書賣d?
另外想問下其實kobo買書有無做優惠,可以係邊到睇到?
用台幣結算好似平d, 有冇多d 書賣就唔太清楚
kobo fb 有講d 優惠, 最著數都係每日限定一本書99台幣
想問吓kindle生詞提示本身一直都出中文,但係突然間轉咗做英文,想問點樣可以改返做中文?
見師兄話金雞有得試,喺幾樓?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞