[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(17)暨交流區

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
thx
想買部boox page
想問下邊間豐澤果d 係咪有得拎上手試?
有冇人用緊kindle 用calibre入嘅書唔見哂?
我都想入返部,有冇話邊度抵d
一直用緊Kindle Paperwhite 2015 version...
而家好似出到2021... 諗緊up 唔 upgrade 好
大家點睇
想請問係好讀down嘅書 有冇得經app放入kobo
壞咗先換
買開台灣Kobo每日99書嘅朋友,依家香港Kobo都開始類似玩法,不過唔知係短期試驗定長期實施。

官方宣傳今週(4-10Jan)Daily Deal
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=384912740764865&id=100077384255555

目前玩法應該係用台幣99,計匯率(?)得出港幣價格(即係每日嘅價格都有機會浮動,唔係台灣Kobo咁固定99蚊),所以用「Daily Deal」名義做優惠

但Kobo個價靚唔靚就見仁見智,因為Mastercard俾錢+1.95%都只係25.44,但香港Kobo就賣27.08(未計手續費)

相信為了同步/方便港台兩地做優惠,所以台灣每日99/香港Daily Deal,今日起嘅優惠書都唔需要輸入優惠碼就可以直接放入購物車
我估係長期做,本身2年前都有香港99唔洗入優惠碼,係呢兩年加咗要入優惠碼先冇咗香港99,可能中間太多人唔記得入要搵CS cut單再買過先轉返舊方法
好耐無dl 書
想問而家z library 係咪已經用唔到?
上金雞專門店試啦。我之前帶埋 micro SD card 同 USB drive 去試。玩咗個幾鐘,跟住俾錢買機﹗
想請教一下
如果係readmoo 買左書,可唔可用calibre 過去ipad 個kindle app 睇?
原來app store 真佢地個app, sor
Kobo 買書唔同區啲價錢有少少分別 係咪台灣最平?
855真係好明顯快得多
打機同上網好夠做
用10.3係咪打直睇都麻麻
打橫部機先得

我想買部10.3睇pdf,主要係食譜同教影相
可能到時書展比幾個file佢,demo來試下
原來喺OverDrive借既書到期後再借返,啲highlights會唔見哂
巴打請問個library account點申請?
我有圖書館證但唔知入咩做account先啱
去香港圖書館官網登記返個網上帳戶:

1. 如已申請以智能身份證使用圖書館服務,則可在「圖書館帳號」一欄輸入香港身份證號碼。輸入香港身份證號碼時,請輸入所有英文字母及數字,無須輸入括號。舉例說,如香港身份證號碼是A123456(7),請輸入a1234567;

2. 系統預設網上密碼為登記電話號碼最後4個數字,首次登入時,系統會要求你即時更改網上密碼,更改密碼後才可進入帳戶。
邊部
Boox table ultra C pro
note air c係咪
唔係
呢隻U得6系
果100鎂都有幾大分別

不過,睇落air 3 c真係純閱讀器
TUCP似iPad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞