[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(17)暨交流區

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
請問Kobo 係邊度入台灣地址買書?唔見有得入,要用vpn 嗎?
帳單地址淨係揀到台灣,入唔到詳細地址,俾錢又失敗,有無教學?thanks
有諗過買,不過上金雞用過實物,螢幕太灰,要長期開最少50%燈先得。所以我無買到。反而俾部 Page 毒到﹗
應該唔洗入地址
彩色mon一日解決唔到灰左暗左既問題
一日都取代唔到黑白mon

Page真心唔錯
我e家就係用page上緊連登
幾有趣

不過都幾食電
我覺得咁樣我會寧願kindle
Kobo我覺得除非佢有啲功能,你啱用
或者手感好 kindle算係最穩陣
琴日去左睇實物,覺得kindle pw 太大部但手感好好
反正kobo Clara個size就岩岩好,但我唔中意佢條邊係突起,同埋我覺得個logo好柒
睇完之後好失望
本身有一部ipad但因為太大部同重
係巴士唔係咁方便所以想入手一部kindle/kobo
主要都係想用嚟睇電子書
有時會睇下pdf
如果有自帶查字典功能會更加好
自己而家心水kobo libra 2/clara 2e
定還是有更加好嘅推介?
唔好導我…我好難先放得低,
接受自己繼續用 Poke 5..............
你睇開中文書定英文書多?
睇PDF嘅話要10寸
睇開中文書
但係最近逼自己睇多啲英文書
我見啲人話可以將PDF裁切完放落去
仲以為6吋都得添
kindle scribe睇PDF冇得輸
真心
6吋pdf考眼力遊戲嚟
6吋得係講緊部機technically work,唔係講你對眼
如果load文字pdf,重新排版就肯定冇問題
load圖pdf,a4縮到變6吋,你可以自己試下print出黎睇下有幾細
用PAGE上連登
10分鐘就去左3%

部機只係差過兩次電
唔好咁對佢

要上網應該要上彩色TMC
大電好多
有冇巴絲入手用緊Kindle Scribe?
本身有paperwhite同ipad但想睇pdf/note taking…
Ipad pro個mon貼咗paperlike都係差啲…

Remarkable 好似睇pdf同jot notes都好好
但基本上唔可以用嚟睇ebook
Kobo中文書資源多好多
Libra 2啦
Clara睇pdf太細
8”芒其實最理想 又帶得出街
不過Sage出名qc差
Forma又太耐之前出

唔好買10”機 太大唔方便搭車睇
同埋就算用7”/8”睇pdf我覺得都可接受
尤其是用landscape mode睇的話
半用半放售中
佢個mon真係好靚
pdf會自動cut邊
同remarkable冇得比
但因為功能重疊咗我要放走佢
其實睇你自己
Kindle你可以睇吓舊小小嘅型號
唔記得咗幾多代,之前個mon會細啲
呢啲嘢其實新舊冇乜所謂,除非你睇pdf
或者講網絡功能
自動cut邊會唔會反而難睇啲?
功能同咩重疊咗?

啱啱去望一望 個mon真係幾令
但可惜冇試到筆…
拎上手有啲大,坐車睇書冇咁portable
自動cut邊
就會邊咗同睇普通書一樣
我有remarkable
手寫功能重疊
點解d字會出得一半 堆埋一堆重疊晒?
電腦睇又無問題 入落部kobo就變到咁
收唔收到風Kobo幾時出新機
覺得Sage幾啱我但Reddit好多人話battery life唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞