[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(17)暨交流區

1001 回覆
21 Like 1 Dislike

我有部kobo forma 都係咁,要連電腦先識得開返部機,似係bug

我睇完2
3睇到一半想停停
Clara bw colour why not both?

覺得條女好正
我會想一口氣看完
KOBO fb 有講
Clara BW 1149
Clara Colour 1349
Libra Colour 14899
<早鳥預購優惠 4/10-4/30>
購機送 HK$250 電子書券,再加 Kobo Colour 限量貼紙!
*商品預計於4/30起依序出貨
香港購機點這裡👉https://lihistatus.com/VYZYJ
Thx 巴打
其實對彩色冇咩需求
但見到係新機就想買
最後我都係咁樣解決左
新機COLOR處理器勁左
用緊 BOOX poke3
覺得好lag 下一頁都成日要等

kobo會唔會好d
見就黎出Kobo Clara Colour
但得150dpi

大家點睇
Poke 3講緊3-4年前?
Clara好難輸喎
不過Clara螢幕係凹嘅
翻頁可能有d唔慣
已訂
本身ipad 入有博客來 & kindle
入面都買左唔少書,
有冇邊部e-reader可以同時睇返呢2個app內既書
任何行open android d 機
暫時睇中boox leaf 3c
但冇行貨, 又分中國版海外版, 麻撚煩
大家留意返color如果睇黑白效果冇純黑白咁好
感覺應該會攰啲
唔會呀,直接裝google play就得。
kobo、readmoo都用到。
Kobo可以做到一鍵簡體字轉繁體字嗎?
Kobo 有中文漫畫睇嗎?
邊度可以買?
誠品早鳥有$250書卷送抵唔抵?
Kindle 3g keyboard係咪已經入得博物館⋯
Clara colour係彩色先150,黑白都係300,但實際感覺未知,建議出咗demo機就去玩下先

用得android預咗會lag,而Kobo行linux底+封閉式系統,資源會用得好啲,lag嘅情況會少啲

同埋要留意自己啲書集中喺邊,如果係用開無得下載書檔嘅平台就建議你唔好轉會,留返喺android閱讀器;相反就可以考慮轉Kobo
謝謝已經訂咗
我多數都係上網買書
但boox lag到highlight都好辛苦
一係就入pdf睇漫畫
我上網見kobo可以入pdf
唔知你指嘅中文漫畫係日漫中譯定港漫嗰類

日漫中譯都多嘅,東立、角川、尖端、青文、長鴻等等
港漫方面無睇開,答唔到你

早鳥+$250點都抵過之後原價+無嘢送嗰陣先買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞