[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(17)暨交流區

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
我都唔小心入左
做咩大家都咁唔小心
唔建議,加多少少買 Clara 2E

300ppi 真係好重要
amazon 同樂天都係哩個價
但我去amazon 睇係USD189.99
無USD 25 discount
中文書當然係直行排版
橫排係不自然嘅
睇書先係主角
機其實都係差唔多
唔好喧賓奪主
巴打說出個重點
citi 卡
我見台灣kobo有活動送樂天點數
但我買完唔見佢有點數
想問係唔係要有樂天ac先用到點數
kobo點數活動啲點數,今個月買完要下個月先會入你acc(活動細項有寫邊日入)
同埋要連返樂天acc
KOBO而家用唔到香港credit card?
唔該你
Btw 咁我冇開樂天ac 得kobo ac
係唔係買完都拎唔到點數?
如果唔係用Fb/Google快速登入
應該直接拎到,因為樂天帳號可以用返kobo個acc帳戶開返。check下主頁「樂天點數」/購物車有冇顯示數字,通常你買書過100台幣(?)都有基礎點數。

如果本身係FB/Google快速登入
就要開咗樂天帳號先再link返落kobo acc(帳戶設定--連結帳戶),咁就可以照參加點數活動。

或者如果擔心可以聽日問下kobo客服。
反正下個月先派點數,佢哋應該肯幫你搞。
有部kobo glo好耐冇用
但又有心思思想買部有實體鍵嘅機turn page玩吓
見到了 唔該晒
巴打你買幾錢?
我買左1898連個淺藍色套送
到左未?
用緊啦
第一次用文石啲機?體驗點?
第2部文石機黎,之前用poke 3
用得文石都係為左開放式系統裝app,因為會google book, readmoo, hyread買書

最唔慣係電方面,之前用kindle paperwhite真係核電,可以好耐先叉一次電,poke 3電就真係去得快d,大概個零兩個星期叉一次,不過都可以接受,依家page大電d,感覺電無去得咁快,不過用左一星期未夠仲未作得準

仲有唔洗咩都轉mobi格式方便好多,本身自帶既閱讀器都算幾好用,感覺比起kindle多d野校,又可以揀簡體轉繁體。部機多野可以set,唔介意煩係幾好,可以自己揀

page因為cpu同ram升級操作快左爽左,又有實體翻頁鍵,仲有7吋真係可以睇漫畫,又可以插卡,之前poke 3真係費事拎黎睇漫畫

重量上page係我單手握持睇書極限,poke 3重量就岩岩好,兩部都係連埋套咁計
感謝你
唔知書展會出邊款電子閱讀器呢
Amazon e家集運好複雜
你指係會有咩brand?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞