[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(17)暨交流區

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
kindle 2022 release amazon around 600港紙 好抵
但係冇得送嚟香港
定係香港買都差唔多
我見平時正價1799 咁岩減100
Payme仲有優惠券再減88就入手
1699同平時有咩分別
印象中誠品都係長期1699
我都係上網睇過下價錢咋
見友和豐澤都1799
我以為係1799公價
我5 號喺美森用170 美金買kobo libra 2
今日到咗
請問我想係KOBO LIBRA 2 度增加速成輸入法
請問有無人知道有無方法?

用埋學生價
咁平
我真係唔識咁買冇計
學生真好
未接觸過kindle, 想睇下英文小說改善下英文請問kindle 係咪有中文字典同發音功能kindle paperwhite 夠唔夠做
見好多巴打推Libra2
想問下Libra 2 同 Clara
除咗佢多2粒制&大1” 係咪分別唔大
見佢都差成4舊水

之前諗住買IPad方便 點知睇無一陣隻眼好攰

聽日都會去豐澤摸下部機
多兩粒制係方便少少少
但如果你笠咗cover
Cover 嘅邊就可能會頂住下兩粒制(我果個就係)
參考下
唔搞笑
我仲諗住買咗再睇下會唔會帶套
因為我會放落袋 怕un爆mon
mon size差一吋差好遠喎
利申:兩部都買過
Clara好細部帶出街好方便
Libra多兩粒制 揭頁方便啲 個mon大啲可以睇漫畫同pdf

睇你多數喺屋企睇書定會帶出街睇
會睇漫畫 應該都係買libra
不過各位巴打有無買CASE

驚整到個mon有死點就GG 尤其是kobo
一係用case 一係用厚身/有硬板嘅sleeve
有買官case
好用但好易甩膠
感謝各位巴打
入手左Libra & case
終於可以解放下隻眼
遲啲買埋啲漫畫同小說先

Btw 漫畫可唔可以轉做pdf入去睇
怕唔齊
開頭睇以為得大路kobo同kindle,跟住原來仲有分封閉同開放式。跟住睇完開放式又lum緊買黑白定彩色,好難決擇,但我其實想囉離睇漫畫多,應該開放式好似方便d?
要睇你本身怕唔怕麻煩
lum左好耐,最後決定Boox Page
新手一問 2022年頭入E-reader時,淨係識kindle,衝動入手咗,後來發現kobo Libra 2 白色顏值好好,又有實體鍵,同埋自己鍾意下凹mon,最近見有優惠$1519入手咗。

但唔知係咪唔識用,覺得好似kindle界面好似好啲,例如上面可以顯示時鐘,匯入書時好似一定要連電腦(上網爬文話唔連電腦匯書都得,但個書名唔可以係漢字),同埋如果我睇睇下a書,想㩒返出去睇下b書先,再㩒返入a書,佢唔會自動紀錄返我上次睇到邊頁。唔知係咪有得調較?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞