[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo/e-reader好(17)暨交流區

1001 回覆
21 Like 1 Dislike
Amazon賣緊嘅書係咪其他e book就唔會出現?
頭先去誠品玩部kobo都搵唔到我想睇嗰本
要淨係果日嘅code先可以買到99蚊台幣
其他日子就變返原價
一係等下輪kobo sales
今日忽然入親kindle store就hang hang地
有冇人試過呢個問題?
Restart多次無事了
亂入

Kindle Scribe 有無人用緊
因為見佢有少少特價
本身煩緊唔想再買實體書
但係買多部平價kindle 又好似淨係一個用途但出街又要養多部電子野
好似scribe 用途又多啲咁
想問一下 宜家kobo買滿555送111嗰個活動
如果我嗰555都係用積分比 佢仲會唔會回贈111㗎
睇個活動說明好似係會計埋 但㩒到入購物車又唔見佢有顯示
有啲驚係我理解錯咗
我有
因為有remarkable所以放
你有冇興報?
我覺得scribe 個mon睇pdf真係一流
出街養多部仲要拎咁大?除非你本本都睇大書,但又無顏色,pdf都係ipad好d wo,仲多功能啦

細kindle你想睇到佢無電唔係咁易
以前用過ipad mini不過對手好撚攰
其中一個concern 係搭飛機有電池一定要handcarry
成堆電子嘢一來過重二來過security好煩

想買係因為唔想再要實體書
搬屋好麻煩
remarkable 啲人話唔抵買?
對我嚟講缺點係貴
bookwalker啲書轉唔轉到去kobo睇
想問下
我係amazon下載咗本日文書,然後用calibre轉成kepub入落kobo就自動變成橫排
如果想維持直排應該點做
請問kobo點買台灣書?
已經將帳單地址改左台灣
但都係交易唔到
轉返香港先得
買kindle paperwhite係咪水貨都無咩所謂?
部機本來有手寫比我抄筆記
但而家覺得用返打字既好啲
整潔啲
巴打用成點轉pdf方唔方便

我都諗緊買邊個款好

想用hyread借圖書館啲小說 想睇返梁科慶嗰啲
想問kindle係咪一定要入中文書 要搵資源?
得水貨
就算誠哥到買到係水
見平就買吧
暫時無用嚟睇漫畫
繼續係iPad 睇緊
未試過轉pdf落去

Btw上次週年我買左好多書
不過我無打直打橫個排版偏好
所以整體閱讀感覺係非常好

睇過實物 反而宜家諗緊clara 定boox poke5

搵過下唔同書商 最齊想睇反而係圖書館啲中文書

所以開放式係咪會岩我多啲? 用hyread app直接睇香港圖書館啲書, 好似都少左轉format啲前置

有冇巴打用緊poke5可以講下有咩優缺點
減得15
佢12點開始計?
見到有本書係amazon, google play同kindle都有
諗住買落黎de-drm 係咪kindle最好?
Kindle如果平model都有翻頁制就完美
我就係因為個翻頁制由pw轉kobo libra
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞