[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (47) 我會永遠陪伴著你,米奧莉奈

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
我仲係覺得Q0 最終目的係強制將人類變哂生物數據入Data storm 陪Eri
換句話講就係強制人類進化去下一個維度(無肉體既純精神體形式)
咁先符合到老母話要創造一個Eri 生活到既世界
而老母/Eri 會唔會做絕對主宰呢點有保留
當然老母角度係為左Eri 咩都做得出
Eri 聽唔聽就另計(估結局都係會比狸貓感動到心軟)
準備開新post
開左新post了
真 三艦唔做野 奧布就食鎮魂曲
唔止平民連首長卡嘉連都九死一生
唔係阿斯蘭點解突然成材 打得鬼死咁落力
唔係二揀一,艾莉係一定會喺計劃入面艾莉係計劃核心嚟

老母係知道左艾莉心意,都決定唔捲狸貓入去(為佢好
其實呢班友自己o羅黎賤架喎
打7完古魯謝之後可以自己落手解決調整人同自然人紛爭
結果一個二個選擇潛水
到議長上台迫到用極端方法aka命運計劃解決
支地圖砲hi撚到自己先走返哂出黎叫春
雖然話拉克絲老豆係掌權既政治家 但同基拉兩個一樣都係被捲入戰爭既16歲仔女
打完一個死老豆 一個愛人係面前比龍騎兵射爆
唔因為PTSD變廢人都算係咁

佢兩個當時除左打都無其他選擇
邊仲得閒諗自然人同調整者既仇恨
係到Destiny兩個先有呢個格局去同議長講數
你老味好似講到維護世界和平淨係終端機嘅責任咁,呢個世界其他人冇份㗎咩?

話就話基拉同拉克絲一個係最強調整者,一個係政治家之後,但係講到尾佢哋兩個都係得16歲,冇理由要兩個青少年去負責本來班大人搞出嚟嘅蘇州屎

同埋講到議長好似走投無路先逼住用彌賽亞咁,根本命運計劃就反人類,亦解決唔到調整者同自然人嘅矛盾,說服唔到人就攞支炮隊住人,咁唔打你打邊個?
做乜膠seed L又入嚟借的意抹黑議長
又屈命運計劃有問題
正式實行都末比就比奧布吹雞打
議長辛辛苦苦搞掂死亡商人 搞掂戰爭紛爭源頭
基拉拉妖全否定人地計劃
議長:根據基因分析你呢世適合負責入筷子
你咁極端
同你溝通唔到
我係其他傾命運計劃嘅po 都講過,如果唔係有支彌賽亞,其實人哋對於命運計劃都give a shit,問題係而家你要人順你者昌逆你者亡,咁其實你同藍色地球班撚樣有咩分別?

至於命運計劃嘅缺點我就唔喺度長述,但係你點解會覺得係有調整者呢種除咗生育能力之外完全優於自然人嘅物種之下,一個靠睇基因決定人生嘅計劃係會令調整者同自然人嘅地位對等,從而減少兩個種族之間嘅矛盾
大西洋聯合總統表明反對你就直接開炮隊冧個總統,又話反對命運計劃係人類嘅敵人,咁都唔趁你未儲好電射第二炮吹雞打你等幾時
條友好似係慣犯黎
你出兵準備打人
議長開炮打你有乜嘢問題

消耗戰 札多邊夠人數同地聯打
先下手為強
咁seed d結尾世界仲混亂過議長政權果陣值得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞