[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (47) 我會永遠陪伴著你,米奧莉奈

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
白狼叔識教人

奶茶仲幫老豆初戀報埋仇
奧傑洛咀諾蕾雅
俺は…俺は……!スーパーパイロット……!アセム・アスノだあああああああ!!!
age啲牛油炮都用seed系列兼用卡?
高達震 磨豆腐
OST 正
ED2 正
其他麻麻
Fight me
買隻Michaelis或者pente試下 幫手清存貨
買把剪鉗 滲線筆 兩三張磨砂紙
素組都好好玩
值得3000終於同大火星並排
宜家睇番鐵血幾現實
有權有勢既開晒外掛
反抗既就散晒
Btw 好多人恥笑Michaelis賣唔出
但係我諗Bandai係突登整幾部賣唔出嘅嘢上貨架做宣傳
每一套TV 賺嘅錢應該好大部分來自幾部主角機
其他機(尤其係量產機)只不過係TV 播映時增加嗰套嘢貨品嘅diversity, 可以佔貨架多幾個slot
TV 完咗就好少再販

Michaelis 變咗做貨架守護者應該係Bandai 以為金毛有另外兩巨頭嘅人氣,點知銷售情況似量產機多啲
咪係
成個故事氣氛係講緊個世界點樣由前大戰move forward
結果就真係將過去既野掉低哂去建立個新世界
成件事根本好好睇
餵到啲觀眾唔使用腦
不過老害其實先係通篇真主角
阿仔篇雖然阿仔focus多但都仲係繼續建立緊佢個皆殺mindset
去到個孫一代就爆發得更犀利

雖然機戰bx個處理可能更好
真係睇住一大堆比佢有希望的後輩死的死癲的癲走的走
但係個中間真係好悶,我睇到xdv 出咗兩集就放棄,後面係跳住嚟睇

最後都係借個孫黎令佢走出復仇嘅連鎖
配上首君の中の英雄,初戀同過去嘅自己嘅幻影,最後放下導彈個part算係奶茶外最好嘅一段
雖然已經係隔左好耐
但我覺得咁先有廢土世界個feel
唔駛下下打到飛天或有大劇情推進先好睇
要講悶應該係兩兄弟連續幾集餵特機去打DX的集數
艦長作為前newtype ace pilot因為ptsd廢左武功都好有戰後feel
開同一架機都有傳承嘅意義
搶到嘅話梗緊砌異靈
如果你係問睇緊咩教學,我都係search「ガンプラ はじめて」嚟睇咋
同埋唔好亂買marker
平平地買嚟練手咁樣喇喎
多謝ching

素組我諗起狸貓CV開初砌完隻風靈就攞佢當barbie咁玩煮飯仔
希望下集有長篇幅講返老母廿年嚟嘅心路歷程,第零集之後去咗邊,點樣去水星,複製人技術邊個提供,黑人阿叔同埋班朋友點解會幫老母,同最重要復仇要去到邊個位,用datastorm覆蓋地球圈之後想點
ova甩咁多零件, 廢到
tv版油漆都冇花到1分鐘KO謝生部最強高達先似樣
通常用咩
亂嚟會點?
我見啲教學叫人直接買Gundam marker
會唔會有伏
不過都驚畫衰所以都未必咁快玩marker住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞