[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (47) 我會永遠陪伴著你,米奧莉奈

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
由數據風暴歸來既狸貓,墮落地球。

失去所有記憶既狸貓,係“妹妹們”既陪同下,踏上對宇宙人既復仇之路。

之類?(好似好熟悉,笑)
佢決定帶風靈落地球
可悲既復仇者?

死老公+個女半死。有計劃有準備既復仇劇,又冇乜突然脫智
為左狸貓跟老母落地球搞到地球變戰場
同埋佢可能都擔心自己咁放棄狸貓有無做錯到(佢視覺唔會知狸貓已經覺醒左)
所以今集知狸貓終於堅強面對一切,先咁快起到身都叫解到既
如果係佢帶部冇武裝高達落去之後俾人打死就話佢諗得太簡單啫
但佢帶冇武裝高達落去本身係冇問題
佢只係諗得老母太簡單,俾佢過咗一棟
諗起orange 係零之鎮魂曲又係喺度扮蟹
高達向來無話明確好人壞人架啦
除左00廣志依類
我記唔到變革者嗰啲ms ma 既名
面具=高達界白卡
加迪沙/加迪薩
統御式(路易絲MA)
加迪拉薩(劇場版MA)
老母呢種抹殺個人意志咁獨裁,點都係做壞人個邊,不過覺得老母呢個人人都變高達,放棄肉體,係宇宙咁惡劣環境要生存其實不失為一個方法,無情但有d合理

不過反而期待老母會唔會有新機出黎,劇情走向一定係風靈變節,兩姐妹打爆要塞,差左有無老母新機做多個高潮位(始終有2集咁多)
唔講人淨講機
五號審判仲好睇過佢
S two 同M two
唉 只可以話 年輕人即係年輕人
佢自己都話因為失去米米先決心同宇聯合理
老母中之人係隔離場有開過MS
但未開過高達,睇下今次有無機會
係既 但點都好
打魔王都係靠班後生既黎
成班大人等食花生
套野未播之前我一路以為前傳審判者係隊長機,金毛嗰部係雜兵機
第0集魔靈咪佢開 (唔係打交 係最後走佬)
老母開過風靈係地球,同埋序章當年都有揸機,所以我覺得會首尾呼應揸ms或ma黎場大戰
S3寫公司戰爭、宇宙內戰

S4寫王子復仇、suck dick的反擊

個世界觀的確仲有得寫,但係狸米兩人角色算圓滿,唔換主角好似冇咩好寫

尤其佢地兩個都反戰,唔學西布頓同基拉咁避世隱居會好易寫爛。
如果跟UC既話,下集Eri被說得,最後話老母開MS同Eri狸貓打
最後比12姊妹說服放棄報仇化灰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞