[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (47) 我會永遠陪伴著你,米奧莉奈

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
會入模型post問點解畫出界刷唔走 畫到舊膠爛咗 用咩嘢刷先啱
然後我會答你dum撚咗支筆先
Btw如果新手補色做法我會成隻油性光油/半光噴罐再用畫筆+水性油補色再水性消光
冚家剷從來唔係問題
魔劍呢D正常人都會以為一早有人諗到做過兼版反制所以冇用既野拎出黎話係禁武?
咁咩戰爭都咁射咪得囉流乜咁多MS?
仲要可以宇宙射落黎
你射核彈再封鎖消息都合理好多
唉 咁多年仲諗起個鬍鬚佬華麗揮手
水你散死貨
伏到咁
明白 多謝ching
其實啲筆主要對象係無乜錢嘅學生/玩唔耐嘅人
但亦都係呢啲對象最常奶上面講嘅嘢
因為唔理解基本功 會用marker拍片果啲一係老細一係啲友鋪網紅老師 得心應手好正常 但拍其他片支marker一定失咗蹤
某眼見有米米模型190
變人棄商品
毛茸茸的蘇狸塔醬與亂蓬蓬的狐狸米米

寫season2最終回
是咪留返d空間比人幻想有後續
至少有劇場版嘅
Gundam Marker 唔會整爛舊膠
細範圍補色ok,大面積就樣衰
出界用isopropyl alcohol (消毒火酒)抹走就得
或者用牙籤刮走

滲線嘅話新手素組唔使用滲線液
GM301/302滲線筆已經ok,大部分模型舖都有
然後用isopropyl alcohol 擦拭
基本上唔傷膠(ABS 除外)
水星模型除咗主角機嘅心口印刷件之外全PS 可以放心滲
成個第一季同第二季上半場仲係威係勢開哂外掛打到人地冇得還拖
去到下半場先走去賣悲情死嘅死傷嘅傷
中間轉折仲要係零
歷史由勝者編寫
個阿叔最尾漂白哂,蝴蝶女忽然話識英雄重英雄,痴線
今時今日
素組ok架
一週一次好正 好好睇
但揀佢2個真係 變左紅白代餐
Exact7ly

要講佢地被壓迫生活好困苦,號角係手握巨大權力既壓迫方,但事實上每次號角都係俾佢㩒住黎砌,身為7星家族都叫大人物既點點眉成隊俾人當傻仔打,咖哩為左有一戰之力要喺倉庫攞返架傳家之寶出黎

去到最尾成個號角得咖喱有得打,所有兵根本都打唔入主角,依個時候搬一把設計毫無美感既釘槍出黎

老老實實我其實有種感覺,朱古力單騎沖峰嗰陣要不是有咖喱,佢應該可以7進7出滅晒成個艦隊…
你話號角有智力擔當同升級機體咩? 冇
兩季都係同一班小丑加同一咋卒機
只係拎到支牙籤再加一車西裝友就打到人滅團
講緊對面仲要有4隻高達晌手
簡直係超現實啦
條PV冇新畫面,但好似聽到有幾句新嘅台詞
加上三明個人格由始至終都非常….我其實好希望號角可以堂堂正正光彩咁正面打贏,而唔係屈迷之釘槍同埋黑衣人
陰尻地球支部個傭兵大叔算唔算號角入面智力擔當,可惜捱唔得耐
如果早死嘅係蝴蝶女,阻住雞蟲射魔劍嗰下係佢應該會好睇好多
最終回有冇70分鐘加長呀
狸貓:我想阻止啊,我不想媽媽變成壞人
米米:妳知道蘇萊塔是帶著什麼心情搭上異靈嗎?
艾莉姐姐:這是我們的問題,所以蘇萊塔妳就放棄吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞