[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (47) 我會永遠陪伴著你,米奧莉奈

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
細個都唔明點解cagalli老豆要自爆
如果真係有S3
隻修改型應該係S3先出啦
延長d隻風靈個產品周期先
先再出修改型同異靈啦
老豆又唔係佢真老豆 最多叫基因提供者 不過因為佢係copy自小紅毛其實都唔多算
諾雷雅同五號,上機前著左件背心。

應該可以著件“裝置”就控制到機械
戰騎刃馬一體堅型
唔怕,唔係應急修補mode,應該可以挨多一集
今次大機會見到大河內條屍
奧布根本係福田對日本嘅投射
唔係喎
狸貓結局有可能入左 data storm
等劇場版米米救返佢
咁 bandai 就贏兩次
Seed/SD都冇邊首唔好聽
曉之車神曲
佢哋部部新主機第一次出場動作差唔多都型到癲
曉第一次出場,唔like佢老竇都哭撚左
有就一早拎出嚟啦 屌你
SD最難聽應該係OP4

但其他都係高達史上頂級水平

我睇返自由正義救世都係同一個畫面出場

但都係睇到高潮

福田係有一手
ED4細過覺得神曲
要咁樣吊住紅白
咁我寧願大河內手起刀落算
等佢劇場版真係出到黎都唔知仲淨幾多紅白fans
個人最鍾意Reason
始終有可能最後係行「小圓 end」
化身做新世界既神
保護住另一半存在既世界
呢個 even 百合廚都應該食得落
呢集訪談嘅野係冇錯 金毛其實主要係劇情所需犧牲左佢人氣
但有啲地方我覺得佢角色係可以一致啲
例如個效果想佢做一個有大志得黎但執行有缺陷嘅二流惡人
咁其實可以由頭到尾都係咁描寫 家陣佢一時心狠一時心軟一時又冇底線來來回回咁變
好似工廠事件明明演到佢可以為左目標連心上人都唔顧(而且事實係白毛真係因為呢件事遇險)
後面又寫番其實佢仲係好在意白毛 如果集數多啲可以講佢心理變化咁做係ok
但係得24集咁樣轉折法就搞到佢好似舉棋不定咁
後續例子就係20集又講原來佢底線真係低到可以連同校學生條命都利用埋
搞到動畫尾段佢嘅個性一時一樣咁
Seed 中島美嘉
難聽到
要用番西川貴教首插曲當Op咁用
https://twitter.com/g_witch_m/status/1670411538694393856?s=46&t=0rE5J61HO3auA30OqL1L9g

大結局完即刻講有劇場版
一個月後呢嗰Event 講明救狸貓
得咗
話馬沙戇鳩唔錯得晒
基連死左之後就冇晒方向
喱頭做旁觀者轉頭想滅世但係又送科技
戰績又騎呢俾人笑係逃脫系NT

換做今日嘅標準接近係朱古力第二
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞