[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (47) 我會永遠陪伴著你,米奧莉奈

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
同埋九成UC嘅設定都係後設,甚至有唔少係同人變官方

唔好講0079本身有冇講過,就連Zeta有冇應用返都係問題

你叫一部做緊嘅作品有齊嘅話,佢就叫Gundam 00啦,就上咗神枱啦

Seed都有交代過,但用咗成大半話總編集
所以既然依家可以幫鐵血s2覆桌

我完全相信幾年後同一班友會厚顏無恥到話水星好睇過下套高達
今集算係咁啦
出主角新機出場就無傷射爆幾架無人機
呢啲野回頭睇就神咖啦
睇住黎等幾年後下一套gundam出
同一班人就會話新高達垃圾無記憶點
當年風靈1打6 異靈單騎qz乜乜乜
簡單講就係老屎忽要刷優越感囉套套新高達都有既現像
自由落地依啲咁有氣勢既出場搵晒全部高達都冇幾套,我一時三刻剩係諗到unicorn 同甩毛

不過今次異靈都算交足功課啦
高達嘅老害就係咁

以前嘅老害死咗就到後生個班做老害

高達自己已經成為重力井底
自由落地應該冇野追到

呢個真係不朽傳奇嚟
馬沙當年冇講錯
Zeta同馬反真係警世作品

可惜好多睇完根本冇思考過人哋講乜
睇完以為自己係嘉美尤或者寶少
結果做左泰坦斯
根本由平成高達開始就已經冇人好似UC咁去深究設定
"冇米粒點解要用MS打仗", "MS用既beam兵器係咩原埋"全部wfc
最多同你講D高達用高達合金所以勁過哂其他MS
或者D特殊能力係咩黎
得果24集出唔到好多神曲
我都係OST控嚟

不過我仍然期待緊隻OST
早晌30年前已經有第一批老害彈出黎
呢班友以為自己果套係真理, 惡到連原作者富野都照屌
仲要掉撚晒屋企d紅白周邊
我都好驚
我幾中意佢嗰幾首魔女進行曲,同埋宇宙棺材個bgm
rebuild果首我loop緊
我都睇唔明 狸媽plan左21年復仇計劃居然比人話佢會返去水星都cls
賣玩具,唔洗同BANDAI擔心,freedom都可以出部Strike Freedom,

風靈修改型,下一部咪完美風靈
水星魔女D戰艦幾浪費
造型又唔錯
狸貓都未試過係戰艦彈射出去致敬下都冇
好似係寮長做背後靈。食過糖,肯定命硬不死
可能比人撳住左
鐵血搞到我幾百蚊買部FM都要驚中伏,睇左好多review先敢買
老母仇都未報就準備死
21年前個班粉腸唔使清算?
肥佬明明係殺父仇人但就同狸貓聯盟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞