[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (47) 我會永遠陪伴著你,米奧莉奈

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
老母,白毛老豆,狸貓,艾筣一定係最重要主線
大河內一定要預足夠時間交代主線先,其他線冇時間交代既話都係得一個做法就係直接派便當
咁多點入面我覺得大哥好危,經過22集後大哥拎便當既機率大左好多,主要原因係太早比狸貓做返新郎(本來我以為最尾個集)某程度對主線黎講大哥最重要既任務已經完左。佢拎便當可以再加快到劇情。。
唔滿意又派多2隊艦隊打佢囉
大大舊廢MS廢艦可能易回收過啲彈殼啩
唔計啲碎零件嘅話

同埋禁實彈可能都有一部分係出於政治原因,用嚟限制地球反擊能力
(假設實彈平過/易入手過beam,而地球淨係夠錢買實彈武器,就等於地球無能力喺宇宙發動攻擊)
所以劇場版都有啲機會
但TV版都要收到個尾咁上下
好似話唔可以直接出劇場版做結尾
五號死flag有冇咁深
第二季寫完狸貓媽個復仇啦,

之後就企業戰爭+地宇對立。

主角換地球魔女,Mio就係地球人眼中既魔女,地球魔女復仇show。
狸貓會俾黑人用紫色劍斬頭
Bandai 今日出 10-12 月模型宣傳
一啲水星魔女嘅嘢都無 雖然七月出埋戰騎 異靈都應該無咩再出
狸貓大軍
米米表示幾正
突然諗起Seed Strike 3個mode
風靈改修= 空西
異靈= 炮西
戰騎= 劍西
預咗
三巨頭啲裝備明顯P-Bandai / 好似主天使啲武器箱咁唔出
主要機體得番Gundnode 未出

用架飛機打人係咩料

兩隻爪係bit
其實Build呢堆野可摸耳收皮
同人自己改既模型 同 官方出 都已經係2回事既野黎
唔可以喎
食晒細路大人兩家茶禮
點解唔做落去
出模改模又做少一半又環保
故仔反正都係果啲夠熱血就得
模型又好賣過任何一套笨大機人番
有D真係改得幾靚
地球大叔架機 好似未出?
風靈d子機?
異靈同埋支掃把太型
未買過膠嘅我已經睇緊gunpla入門教學
我覺得係細佬死
大哥承受最孤獨
最後個句我真係on9深有同感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞