[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (47) 我會永遠陪伴著你,米奧莉奈

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
唔多唔少係對米米既愛

咩黎
迪蘭度議長個Destiny plan(基因管理社會)明明都係提出左個終結戰爭/世界和平既方案
點解咁少人支持
狸貓自細就做救助隊嘅一睇聯合議會新聞話QZ係大殺傷力兵器同聽特工大叔講老母滅咗一隊艦隊就覺得老母做緊啲唔好嘅野就衝咗出去,最新pv佢有句對白咩唔想老母做衰人就知佢大多數只係唔想有人死
算啦狸貓都唔似係嗰啲會諗清楚老母想做啲咩再行動嘅人㗎啦,又或者前集艾莉幫佢恢復記憶順手講咗啲咩我唔知啦
咁艾莉喺黎學園之前都知阿媽立心不良;師奶都好清楚佢為左艾利已經著左魔,同總裁想世界和平既本心係有分歧;而實際行動都好明顯佢為左報仇同更重要既所謂「艾利既幸福」(都唔知佢所謂幸福係乜講真)係隨意犧牲一切可犧牲之人,主角阻住止佢就好王道既劇情黎架姐

不過狸明卿就真係狸明卿,就好似睇來自深淵嗰陣睇黎明卿睇睇吓又覺得佢好似唔係真係咁扑街
Quiet Zero個Unit仲未開牌
可能可以好似風靈QZ合體咁
蘇萊塔:上score 8突然無事
禰豆子:曬太陽突然無事
仲有後面個浮游炮
係太空既時間太少
Chuchu出嚟攞槍打人
個plan去到一個極點,會變成一個冇變化既世界,之類

利申,更加唔明三艦既行動
eg psycho-pass個世界算係一個極點
可能有槍呢
之前打4號嗰部都有支槍
三艦= 相信人類既可能性+保護自由意志(有支地圖炮威脅住全人類)
你見大西洋聯邦話唔跟佢果套就即時係地圖上面消失左
命運計畫去到盡頭只會變極權獨裁
到時想反更加無可能
風靈真係得2000
咁睇黎真係風靈改修(狸貓) 2500
風靈改修 pm8(狸明卿) 3000
異靈 3000
呢樣亦都可以apply返落點解要阻止啦狸媽

當一個人擁有過分多嘅力量嘅時候就好容易變成獨裁,而到時阻止佢嘅成本就會非常之高

而且狸貓都想喺佢阿媽變成徹底嘅壞人之前阻止佢
議長就收收皮先
唔俾佢同艦長結婚就玩魚蛋論
全世界都要做基因既奴隸(其實係解決唔到個問題)

阿sor唔係魚蛋論因為佢都係會繼續同艦長扑野
所以純粹只係獨裁者
我支持古魯謝唔好
議長又真係Chi Sin Lo黎既
自己d Plant漏斗比鎮魂曲射爆幾枝都仲偷笑得出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞