[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (47) 我會永遠陪伴著你,米奧莉奈

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
LM落地球
LM
大河內唔該留人命
都到大直路 結局應該柒極都有個譜嘅
見啲人已經講到佢鐵血同革命機level會唔會太悲觀 真係柒到咁今集應該已經有燶味
今集劇情進展都好保守
之前狸貓先成日比人質疑靠機體屈人機,宜家就要自己硬食返data storm,仲要打有外掛嘅風靈
再加上出面阻止老母,唔再做扯線公仔
佢條成長path鋪排得好好,睇完今集更加中意狸貓呢位主角

見佢用生命值硬食score 睇到眼濕濕
細佬今集做乜春
諗起利迪揸報喪女妖
毒男報復世界

留意番 佢係一個有權有錢嘅毒男

大家是不同的
鐵血嗰啲連好評率都見底,水星起碼一直以黎都keep 住8成幾近90,係拆cp 嗰集差評率比較高少少(5號同我活下去啊啊啊
Loop咗成晚RE: I AM
而家d人會點屌0079/zeta
有連登嘅話廢老d野一定俾人屌到仆街
啊邊個邊個點解無啦啦要25
馬沙條白癡又喺度9up咩
屌你我係黎睇真實系 無啦啦千里傳音/停佢機/推石仔JM9
0080:
咁多集唔出高達——推進好慢好悶

亞爾同frd 見到ms 戰仲想過去睇——套野啲人思想好唔合理

高達女人揸——好唔高達

亞爾成日偷偷地周圍潛——小學雞好克人憎

幾句對白就交代自護個阿頭俾聯邦拉左——寫得好簡陋,危機化解得勁兒戲,成個小隊包括巴尼變晒小醜

巴尼同nt1 對決,亞爾跑過黎9嗌——電話都冇?勁反智

係咁上下啦應該

當年啲老野已經屌緊富野嘅高達係女子樂園

只係依家多咗個唔夠熱血出嚟屌(我覺得呢個問題主要係水星係高達歷代OST最弱)

不過人哋啲老野起碼文筆好啲,有根有據好多

依家嘅老害學人睇少少UC就出嚟屌人

仲要永遠得一句「垃圾」啊、「唔熱血啊」、「女人揸高達啊」、「我有時間睇乜乜唔好」,冇任何理據可言
點睇結局都係近以魯魯修多
講真而家水星魔女熱度仲高過獨角獸少少

當初幾驚佢變境界戰機點知魔靈出現果陣已經贏咗
未到結局唔敢講

我對劇情內容有啲意見

但出面啲on9吹到差過鐵血就實在老害發言
我都係
平庸機會高d
但現在有種巨人尾段feel
1)狸媽俾議會偷襲成功死咗
2)狸貓死 + 金毛配米米

諗到最柒會呢兩種
最後新機出場個part好有unicorn feel
講真由尾三開打好過好多高達啦
起碼24集可以打足全集
配樂都致敬埋
死老母嘅機會都幾高
問題係點死
仲有「作為模型廣告都好失敗」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞