[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (47) 我會永遠陪伴著你,米奧莉奈

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
Guel: Lauda, you have to stop! The Gundam will kill you!
Miorine: Do even you understand the feelings that made Suletta get in the Calibarn?
Suletta: I want to stop you! Mom, I don't want you to become a bad witch!
Eri: This is our problem. So give up, Suletta

大慨係咁
有00第一季比佢照抄都唔識
似真係分左批人去做sd world 輝羅鋼
第一句……
唔知點解腦補左細佬一句:ミオリネネネネネネネネネ!之後就上到S12345
好似00第一季捉高達嗰幾集用人海戰術圍到佢死咪好好多
細佬:ガンダムは……敵!!
水性油容易刮漆 上左漆就唔好預攞上手玩
硝基漆比較冇咁容易刮甩同埋發色好d 油出界乾咗之後用筆刀都好容易處理 但係相對地油嘅時候會好臭 同埋要自己買thinner稀釋
新手用普通畫線筆算啦
滲線d坑線都容易抹
但係冇加深刻線既情況下抹d唔係凹落去既線都幾麻煩
寧願畫條大龍線出嚟都好過抹到條線唔均勻
上面係我推比新手做法姐
其實mrcolor 新水性已經耐刮咗好多 發色都做到光澤
支開油水又真係似返酒精味
如果你係用緊akav呢類嘅可以試下用mr 水底灰做底
手油可以用c字頭油棋果隻

硝基我應該唔會再掂太撚臭 又軟化咗啲膠
用咗水性之後產量多好多
上集反省埋自己殺人做錯
根本係高達史上最善良最純真既主角
我反而係記得蝴蝶女問三日月點解咁搏命,個幕真係想睇到我呆咗,咩料呀
代餐嚟
我都買左gsl個水星魔女專用水性漆玩過下
油落去感覺好過av ak果d
細範圍補色既話開油水都唔多洗

gsl水性有兩款 一隻有酒精 一隻似av ak可以加少少水去稀釋 如果想長玩真係轉玩水性油好過

利申半退坑mode 因為買落好多硝基漆 又叫比較熟個漆性 唔係成日用既 臭都有鳩佢
不過我不未試過油到爆膠 abs都係照咁噴
結局係咪this is bad咁爛
被最錫嗰幾個Hurt 都無嬲鳩佢哋
好耐無見
呢套咪又係穿越番去最舊的SD戰國傳
水性很好
任上任洗都唔驚
得白毛真係錫佢
老母家姐都唔當佢自己人
睇返第0話原來肥佬無殺到Eri老豆
係老豆開S4衝埋去攬住佢飛拖時間
到頂唔順先死

肥佬淨係殺左另一個高達pilot
真係最緊要買把靚剪例如神手
水性推薦vallejo 十分好
其實家姐真係錫佢
佢自己知道佢同狸媽做緊咩,唔想狸貓參與係其中
家姐由op小説已經show到錫狸貓

係老母唔係好清楚
台仔依篇關於老母心態嘅嘢幾得意
屌 up上嚟蒙過打完飛機
唔知Link得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞