[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (47) 我會永遠陪伴著你,米奧莉奈

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
肥艦長就似返個人
叫蘇萊塔有咩事就閃人
大不了將個組件俾老母黎交換安全
希望佢最後唔會被清算
個肥佬好似由頭到尾都算開明派軍人
比較務實
人設好似幾討好
而家諗返起 唔止第二集魔女審判
成個校園決定都係撚狗 撚埋觀眾 真係好笑

個個屌老豆人設崩壞 不惜殺人都要禁高達
個女屌兩野就開綠燈 投資埋開公司
代表有乜都唔識既新血
爆seed 版魔靈 不過連條命都賠上
會不會致敬呢個經典 魔女掃帚
其實肥佬真係幾型
係一個真正有擔當既大人
有小小似UC齒輪大叔,雖然係軍人但都會指道後輩
死曬隔離po打飛機啫

全部都係啲冇理據嘅「我認為」
有無人覺得呢套野d機全部都好似無限能源/彈咁
狸貓支槍睇落咁大輸出但輕鬆連射連cd 都無乜咁
最好笑係講話咩無記憶點

自己唔認真睇或者打太多飛機記憶力衰退走去賴套動畫我真係第一次見
你回佢地咁多次佢地連一句反駁都好似冇
咁呢個世代口味係咁

係確實比傳統高達嘅科幻程度冇咁嚴謹

不過音樂都其實反映咗套野係比較太空歌劇,軟科幻啲

亦即係科技發展應該係超越普遍高達作品
暫時好似冇beam 技術既設定?
flag 武士道 鐵人 再生高達
水星好似無咩動力設定,主要既機械設定都係集中響permit相關嘅human-machine interface
淨係好嬲好嬲咁俾負皮囉

唔講以為收完負皮會少忽肉

個陣個傻鳩乜東xxxx仲係另一個post話乜鬥正皮多,結果post2輸咗,即刻人都唔見埋

好心幾廿歲人有屁就放,唔好做人咁施施縮縮

難怪咁鍾意睇熱血,明嘅,人係追求自己冇嘅嘢㗎嘛
攞最多幾百人既正負皮黎支撐自己觀點係幾咁卑微
可能佢都廢事作,睇uc 都知依啲野你up 愈多愈多bug
有冇諗過已經固有形象到高達=用beam

佢唔問我都冇諗呢個問題

正如一人一部電話,但唔係幾多人會特登思考部電話點運作
呢個真
「機械既野你唔明架喇」先係高達既真理
講起依樣我又記得,鐵血s1一出黎就俾人屌套野垃圾根本唔係高達,理由係唔用beam …..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞