[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (47) 我會永遠陪伴著你,米奧莉奈

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
咁都係佢唔夠成熟 比人利用咗
應該唔會有S3啦
要記得套野目的主要係賣模型
風靈修改型係S1尾都出埋
S2就有異靈 人物就都差唔多係咁多
個銷量已經達成左 如果冇新機 再出S3 4都係晒錢
出S3自自然然就會有一堆新機㗎啦
其實劇本一早定哂,要24集既內容搞掂
如果本來有意出S3,S4 ,由S2開始d 劇情就唔洗咁急
好似岩岩個集咁交代既野拉長返2-3集慢慢講觀眾對
劇情既理解都深刻d , 一集內狸貓由學園去到上機見艾筣。大河內真係盡哂力
傳統mg 除左ka 版死左架啦,算啦
只要你肯買, 笨大一定會出新機

我會估S3-4應該會好似00 S2咁
等半年先出, 繼承個世界觀&主角群, 但係故事主線會重新開始
我又唔係咁睇,打仗有武戲先出到多新機

老母事變後魔女同高達戰力碾壓傳統機體,各路野心家順勢而黎,風雨欲來。

依家個進度換落00到,差唔多等於天人同太陽爐登場到三國圍剿之前,一潭死水既局面岩岩打開,打完老母後可以稱一句The end of the beginning.
S3唔指望啦 等陣變水星的魔女destiny
有劇場版都偷笑
狸貓唔死已經夠,再大貪啲想全員唔死he 然後整啲便服版黎睇
伊甸王結局
本身個故事計劃左24完 有乜好拗
有S3 S4 都已經係全新故事 雖則添食味好濃 人氣直迫seed系
如果有的話,希望可以由新主角(地球人)視角寫
個人覺得雀雀古爾flag味最濃烈
紅毛開左score 5
有冇巴打記得其他角色開到score 幾?
淨係記得老豆開到score 4 就死左
二力啦,塞佢落副駕都係出嚟幫chuchu檔槍㗎啦
話說勞達係幾時同揾邊個幫佢做gund手術,唔做上高達開唔到score㗎喎
唔做手術上唔到高score姐
狸貓有用頭炮射個控制裝置
有無機會反轉
Halo話架副駕同無開鏡頭揸一樣
依家得雀雀同狸貓係劇情有描寫過試過睇唔到嘢揸MS
gund技術係用部機嘅permet同人體內嘅permet做通訊,你好地地普通人一個又冇裝義肢邊會有permet喺身體
勞達知唔知有得開score都成問題
又唔係阿賴耶識唔插電線上唔到

水星的魔女人人都可以上高達 米米第一集都渣過風靈 行得走得只係唔夠打
係囉

我印象嘅MG真係乜春都出

但依家已經十年唔嚟一潤
班地球魔女同強化人都係4
蘇菲估計係7
所以見到艾莉真身(1秒)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞