[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (47) 我會永遠陪伴著你,米奧莉奈

1001 回覆
8 Like 4 Dislike

轉貼
致敬卡理班(魔師版)
想要source
""Gundam唔可以作為"普通/無gund-format"嘅MS咁用,
一定要開score先用到"有gund-format"嘅MS""
只要係MS就會有帕梅特流入值,但全部都會喺標準以下。係Gundam先會有標準以上嘅帕梅特流入值,仲會有data storm危害駕駛員生命。

第二集用嚟拗風靈係唔係Gundam嘅論點嚟
隔離咒術迴戰
漫畫最新直接成班人係度圍埋講波咁
將每個動作畫晒出腸咁解晒出黎
高達塔利班
???
米米:金毛你嗰時由得我喺工廠畀恐怖分子殺死係咩意思?

笑死
啲人話機體編號ex-01 同caliban加埋係excalibur
樓上都有師兄話caliban本身都係劍
兩邊都可以解到出超巨型激光劍
我應該係睇漏咗依點
明明前傳已經俾人睇到老豆同Wendy上score
可以話上score係個保護機制
但個解除限制制(上score)應該冇lock住唔俾人用
你想死咪俾你去死囉嘅概念

米米(平常人)唔用係因為嗰時佢根本唔知有得上score
炭仔成功袐訣之一就係詳盡既解說,無論係自己受左咩傷、feel 到邊度痛、邊個位發唔到力、斬頭斬唔入/嘗識斬緊入去都解說得足夠清楚,以免又睇唔明
有時一兩句提過就算嘅未必會記得嘅
Btw,因為山田老師要準備出新刊,所以唔會好似之前咁每日都有來自《水星的蘇狸塔醬》漫畫睇,好似今日就冇
哥哥=剎帝利.
大人就係醜陋
就係輕易妥協現實
就係鍾意 manipulate 下一代
自私自利
最多口頭同情一下你
需要你衝就叫你衝
叫你上 score 5 就 score 5
冇需要你時就一腳伸開你

好撚真實

88.
普通人上唔上到Score
下集勞達會示範㗎啦
同埋我一直以為老豆ban gund-arm係指
ban晒人體同MS之間嘅permet交流

陣間d 人又問做咩追唔到上去
又問做咩斬唔入
斬得入又問做咩斬得入
而家解晒
都仲有人問點解上四上五咁廢
明明講晒又火焰刀又紋晒身升晒 lv 都仲要問
佢有咁大權ban到嘅話應該唔駛整quiet zero
況且現實生活離唔開permet link,肥佬話冇permit link系統嘅話等於蒙住眼揸機
如果佢唔解說:
斬上6點解佢趴喺度都仲唔斬落去,點解最後又無啦啦一刀斬得斷,前後矛盾
仆街大哥支flag立到咁行
btw 狸貓渣果部會唔會係老豆同一部
唔係,老豆揸先行版魔靈
應該唔會咁夾硬話係老豆部機掛
個大叔話魔靈係扣押奧克斯地球既倉底貨加上貝爾話佢無filter
即係同wing0一樣 舊機反而係最勁 不過點都應該弱過eri
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞