[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (47) 我會永遠陪伴著你,米奧莉奈

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
你應該要重睇S2一次
剃鬚唔算受難啦
個角色本身幾慘既
係遇到主角先開始好
家姐點會唔當佢自己人,我唔知未來兩集會點演
但家姐就係當佢自己人先放走佢,唔想佢跟佢行復仇之路
雖然本質上同米米一樣,係狸貓視角其實幾慘
狸貓大細眼扯蝦嗰樣幾正
但咁樣寫出嚟係咪想添食
除左米米外,本質上家姐都當佢係家人但身不由己,老母都係但執念驅使大女同佢,要二揀一就揀大女

其實仲有古爾,好想古爾幫狸貓掹旗再媾埋佢
狸貓開8,身體頂得住不過燒壞腦
米米從此照顧狸貓一生一世(百合End?)
唔係
曹總搵鍛刀師父果時,有講過信長果邊就係sd戰國傳既世界
故事應該係信長天下布武個過程打到去78代目武者果個國家,唔知係咪仲係天宮之國
HEROES果時都有D位畫公仔畫出腸,有D位就暗示係同以前作品有關係
異世界轉生都係腳膠嘅貍貓

如果唔係呢幾日响twitter見到啲圖,我已經完全唔記得有呢套野
但都係對劇情無乜印象(等我仲專登上MAL check吓究竟有冇睇過…)
諗諗吓,如果真係有下一季 咁呢幾集趕啲乜
但如果無嘅 點解官方會寫season 2 最終回
season最終回冇乜特別,唔洗過度解讀
因為好難想像一套收得嘅TV版高達會得24集

同埋有下一季同呢幾集趕無乜衝突
好似拉打嗰邊咁 2x集一條主線易寫好多
依家係趕緊狸媽嗰條
仲有唔少嘢可以貼住”解開詛咒”依個主題寫多2x集

除非下集會好似紅van咁一次過解晒
頭先睇Twitter comment先睇到 原來睇漏咗個hashtag
Eri要用加大框嚟放哂咁多個
Gund係義肢公司
應該咁講只要大河內唔係寫死狸貓,就算重傷都已經係HE。因為我估最後個集講大戰後成個世界既改變肯定離唔開講白毛間公司(我認為金毛同大哥間公司直頭會比白毛合併埋,而且留金毛既作用似係用佢既影響力做宇宙同地球既橋梁)
狸貓離肉身入機體
米米gund技術整個新身體俾狸貓靈魂植入
整個1/7既身體俾佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞